Wetenschapskort

Love is in the outer space

U heeft er zelf waarschijnlijk nog niet vaak over nagedacht, maar seks in de ruimte is een onderwerp dat onze aandacht verdient. Met een ruimtereis van vierentwintig maanden naar Mars als valide toekomstbeeld, moet er op een nieuwe manier naar leven in de ruimte gekeken worden. Er hangen namelijk verschillende problemen aan copulatie zonder zwaartekracht. In de jaren zestig gaven proeven met dieren al geen al te positieve uitkomsten: luie fruitvliegen, verwarde wespen en miskramen bij ratten. En bij de mens? Er is op dit moment simpelweg te weinig onderzoek gedaan naar het onderwerp. Toch is er al een eerste serieuze stap ondernomen in de bedrijvigheid van de liefde in de ruimte: een ruimtecocon, met plek voor twee en gestabiliseerd met klitteband, biedt een liefdesnest voor astronauten in love.

Kupke sloot woater

Als er één ding is dat de Britten toch wel bloody annoying vinden, is het de gewoonte rond thee te verbreken. Iedereen weet dat de Britten verzot zijn op hun kopje thee met melk. Deze traditie verbreken wordt je niet met dank afgenomen, ondervonden Australische onderzoekers. Na een aflevering van een Britse misdaadserie waarin een kop thee op een onconventionele manier verwarmd werd, in de microgolf namelijk, kwamen de onderzoekers erachter dat deze luie methode wel eens de beste methode kan zijn. Door de microgolfoven worden de bestanddelen in de thee zoals theanine, cafeïne en antioxidanten geactiveerd. Toch lieten veel Britten weten niet gediend te zijn met het onderzoek: “It is a breach of the Human Rights Act to microwave a cup of tea. DO. NOT. DO. THIS. EVER!”, liet een boze Brit via Twitter weten.

Nog even concentreren


In de huidige maatschappij heeft elk kind dat zich niet uren aan een stuk kan concentreren ADHD. Oplossing? Geef ze medicatie. Over de bijwerking van de pillen is jarenlang onderzoek gedaan. De kinderen die onderzocht zijn, zijn inmiddels volwassen en de eerste resultaten komen binnen. Eerste conclusie? De medicatie is lang niet zo positief. Niet alleen zijn de mensen die een hoge doses medicatie doorheen hun jeugd binnen hebben gekregen een stuk korter (gemiddeld 4,7 cm), te wijten aan een lagere eetlust bij de inname van de pillen. Ook blijkt dat ze evenveel problemen behouden, bijvoorbeeld concentratieproblemen en impulsief gedrag, als mensen die minder of geen medicatie genomen hebben. Medicatie schijnt veeleer een kortetermijnoplossing te zijn, op de lange baan zou het weinig verschil maken.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen