Het lijstje met schijnbaar willekeurige onderwerpen die toch een rode draad hebben

Aah, de lente! Het zonnetje schijnt weer, de vogeltjes fluiten en die lieve, lieve bloemetjes staan weer in volle bloei. Leuk toch? Niet altijd. Een bloemlezing.
 

In de musical en gelijknamige film Little shop of Horrors probeert armeluis Seymour faam en rijkdom te bereiken met Audrey II, een klein, pratend plantje dat zich voedt met mensenbloed. U raadt al hoe dat afloopt.

 

 

Dat brengt ons naadloos bij het nummer “The Return of the giant Hogweed” van Genesis, waarin we het verhaal van de strijd tussen de mensheid en enorme, kwaadaardige bereklauwen te horen krijgen.

 

 

Plankton, de grote vijand van Spongebob Squarepants, zou weleens een plant kunnen zijn! De phytoplankton is namelijk de enige planktonsoort die geen dier is, maar een alg die aan fotosynthese doet.

 

 

De vegetarische trollen in ‘Troll 2’ (raar maar waar: er is ondanks de titel geen echte prequel) veranderen hun slachtoffers aan de hand van betoverd voedsel eerst in levende slaatjes alvoorens hen op te peuzelen.

 

 

De immer elegante mater familias van The Addams Family, Morticia, bezit een “African Strangler”, een mensetende plant die ze “Cleopatra” gedoopt heeft.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen