Achterklap

Spannend

De Faculteit Rechtsgeleerdheid laat zien dat ze niet conservatief is. Ze hoort bij de oudste faculteiten van onze universiteit, maar vernieuwing is voor haar geen vies woord. Sinds begin dit jaar hebben we het bijvoorbeeld niet meer over de Universiteitstraat, maar over Campus Aula. Daar eindigt het echter niet. Er zal binnenkort een poll gelanceerd worden in de Faculteitsraad over de nieuwe naam van de faculteit. De strijd gaat tussen 'Faculteit Rechten en Criminologie' en 'Faculteit Recht en Criminologie'. Spannend. 

Pijnlijk

Het is vast heel veel studenten ontgaan, maar toch: de Universiteit Gent blaast dit jaar 200 kaarsjes uit! Ter gelegenheid van deze speciale verjaardag is er op 23 maart Dies Natalis, en wordt er een academische viering georganiseerd in de Aula Academica. Niet iedereen kan hier zomaar binnen: er wordt gewerkt met een systeem van uitnodigingen, een gastenlijst en een wachtlijst. Ons is ter ore gekomen dat Marc Bracke, Directeur Studentenvoorzieningen en een vooraanstaand persoon aan onze universiteit, op deze wachtlijst is terechtgekomen door een fout in de uitnodigingen. Pijnlijk. Zelfs wij staan niet op de wachtlijst.

Straf

Petra De Sutter werd door Stad Gent verkozen als Strafste Gentenaar in de categorie 'Academisch'. Proficiat! Deze prijs heeft ze meer dan verdiend. Niet alleen is ze afdelingshoofd van de Afdeling Reproductieve Geneeskunde aan het UZ, ze is ook professor aan de UGent. In de uren die ze daarnaast heeft, zetelt ze als senator voor Groen en is ze een van de boegbeelden van de transgenderbeweging in België. Het is onze plicht om mee te geven dat ze met één puntje gebuisd was voor onze InQuizitie (zie middenpagina Schamper 571), maar dit maakte ze meer dan goed met haar enthousiasme. 

0
Gemiddeld: 1 (1 stem)

Reactie toevoegen