Roddelprinses

De strijd om het rectorschap

Voor wie het compleet gemist heeft: - en dat zou begrijpelijk zijn, pal in de examenperiode - de strijd om het rectorschap aan de Universiteit Gent is losgebarsten. Zoals onlangs goedgekeurd werd, moeten de duo's voortaan bestaan uit een man en een vrouw. Zo wil minister Hilde Crevits meer genderevenwicht aan de top. Mooie, moedige maatregel, maar het blijkt voor sommige duo's moeilijk om een maatje van het juiste geslacht te vinden. Des te merkwaardiger was het startschot van Rik Van de Walle, voormalig decaan van de Ingenieurswetenschappen, en Mieke Van Herreweghe (Vakgroep Taalkunde), op het eerste gezicht complete tegenpolen, maar wel van het 'juiste' geslacht. 

"Na de Optima- en Publipartaffaire is iedereen op zijn hoede voor belangenvermenging."

In een eerste interview in De Standaard gaf Rik Van de Walle aan dat hij meer wou bijdragen aan het maatschappelijke debat. Daar wilden wij uiteraard ook meer over weten. Onze interviewers waren enthousiast na thuiskomst: "die man is een waterval", zei er eentje. "Ik moet zeggen dat ik wel een beetje vrees dat hij de kant van Rik Torfs op zal gaan", vulde iemand anders aan. Wie is de man die zich voor zijn plezier afpeigert met marathons? En wie is de vrouw die op alle foto's als een moeder haar studenten in de ogen kijkt? Wat zijn hun plannen met onze universiteit? En waarom wordt er nog niet gecommuniceerd over de precieze timing van de rectorverkiezing? Hoe verwachten ze campagne te maken midden in de paasvakantie? 

Ondertussen wordt er in de wandelgangen gefluisterd over andere mogelijke duo's. Over de mysterieuze invloed van de loge bij de verkiezing. Na de Optima- en Publipartaffaire is iedereen immers op zijn hoede voor elke mogelijke vorm van belangenvermenging. Ook daar is de tandem Van de Walle-Van Herreweghe slim aan het communiceren. Zo beweren ze geen enkele politieke connectie te hebben, iets wat Anne de Paepe wel af en toe verweten werd. Ook zij werd al gevraagd of ze zichzelf wil opvolgen, maar daarop kwam voorlopig nog een afwijzend antwoord. Wordt vervolgd! 

0
Gemiddeld: 1 (1 stem)

Reactie toevoegen