Student Kick-Off pakt uit met indrukwekkende line-up

SNELLE & de Lieve Jongens Band zorgen voor de duurste headliner ooit

Op 28 september 2022 is het weer zover. Dan gaat het studentenleven weer echt van start met de 16e editie van de Student Kick-Off. Het Sint-Pietersplein wordt weer voor een nacht omgetoverd tot een heus festivalterrein.

De Student Kick-Off is het welkomstfestival voor en door de Gentse studenten. Traditiegetrouw strijkt het evenement de eerste woensdag van het academiejaar neer op het Sint-Pietersplein en ook dit jaar wijkt men van die traditie niet af. 

Duurste line-up ooit

Het hele gebeuren gaat van start met Kurkdroog, normaal bekend van komische straatinterviews. Voor Student Kick-Off schakelen ze even over op een dj-set met 'Kamping Kitch'-allures. Verder biedt de line-up een breed gamma aan genres: van dance uit de jaren 80 tot foute meebrullers. Met onder andere Gestapo Knallmuzik en Vunzige deuntjes soundsystem zal de avond zeker niet vervelen. Voor wie meer houdt van Nederlandstalige pop, is er nog Flemming en Camille. Ook de twee winnaars van de Student Rock Rally, Blind Drift en Lani, zullen de revue passeren. Zo wordt het voor ieder wat wils. 

De publiekstrekker is echter de headline SNELLE & de Lieve Jongens Band. De Nederlandse artiest zal het podium om 21u30 bestijgen om zijn hits los te laten op het publiek. "Snelle & de Lieve Jongens Band is veruit de duurste headliner die Student Kick-Off ooit heeft geboekt", vertelt Ruben Maesfranckx, Team Lead PR Student Kick-Off. Nummers als 'Reünie' en 'Pizza met Ananas' zullen die prijs moeten zien te rechtvaardigen. 

De volledige line-up en het programma vind je op de Student Kick-Off website. Het hele gebeuren gaat om 12u30 van start en zal om 2u worden afgesloten door Arthur Lewis, waarna natuurlijk onze geliefde Toverpoort iedereen met open armen zal ontvangen om de bloemetjes verder buiten te zetten. 

Goede doelen

Een andere traditie waar niet van wordt afgeweken, is de inkomprijs van slechts €1. De duurdere line-up zal dus geen impact hebben op je studentenportefeuille. Deze symbolische euro wordt ook dit jaar gedoneerd aan zes Belgische en internationale goede doelen die zich inzetten om jongeren en kinderen overal een vorm van onderwijs te kunnen aanbieden. De editie van 2021 was alvast een succes, toen werd er in totaal €27 000 gedoneerd.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen