Rock Jungle

Boomtown - Dag 4: Gruppo Di Pawlowski & La Jungle

Het vertrouwde Boomtown blijft een ideale plaats om minder vertrouwd Belgisch talent beter te leren kennen. Vandaag was zeker zo'n dag om te dansen in een muzikale jungle.

Pawlowski

Gruppo Di Pawlowski

Pawlowski

Heeft u een introductie nodig? In het najaar verliet muzikale duizendpoot Mauro Pawlowski dEUS en werd er nieuw leven in Gruppo Di Pawlowski geblazen. Omringd door ontzettend getalenteerde muzikanten - drummer Jeroen Stevens herkennen we van DAAU's verjaardagsfeestje op Gent Jazz - is Mauro in staat om een krachtige show te brengen. Niemand zal ontkennen dat Mauro al eens een aparte blik op onze wereld heeft, zo ook wanneer hij voor het eerste nummer keurig die ene knoop uit de microfoonkabel haalt en de microfoonstand geduldig rechtop schroeft, tot ongeduld van het publiek. Mauro springt en rolt over het podium, de maracas belandt in het publiek, maar bovenal stroomt er energieke Belgische rock van het podium.

Orang-oetans in La Jungle

La Jungle

Terwijl melancholisch kunstenaar Jan Swerts in de opera menig hart deed breken, was de Handelsbeurs een plaats in een heel ander universum. Aan een strak tempo met stevige bassdrum, gitaar, keys en een scherpe off-beat hi-hat brengt het duo uit Bergen een verborgen wezen in u tevoorschijn. De meeste nummers starten eenvoudig met een gitaar of voice sample die de bouwsteen van het nummer vormt. Wanneer de drums invallen, is er geen ontkomen meer aan, en word je opgeslorpt in een jungle waar rock de hoge bomen vormen en de vegetatie in evenwicht gehouden wordt met metal riffs en techno sounds, met een tranceklimaat als resultaat. Stilstaan is fysisch onmogelijk. Energieën van hogere sferen worden overgedragen naar het publiek en er wordt als een bezetene gedanst. Het duo brengt de orang-oetan in u naar boven en voedt hem geregeld met bananen. Afgesloten met 'Blood Waterlemon' wordt een niet eigen nummer als bis aangekondigd. Al was het enthousiaste publiek vooral verrast wanneer de demosong van het Casio keyboard doorheen de Handelsbeurs klonk.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen