Recensie: Devotion

J.D Dillard verwerkte het waargebeurde verhaal over twee oorlogspiloten, Jesse Brown en Thomas Hudner, in een pakkende film. De twee piloten vochten mee in de Koreaanse Oorlog (1950-1953) en werden al snel elkaars 'wingman'. In de film schetst Dillard een authentiek portret van piloten, vriendschap, vertrouwen en racisme. De kijker kan de oorlog zo vanuit een ander perspectief aanschouwen. 

Het verhaal begint met de aankomst van Thomas Hudner (Glen Powell) op de vliegbasis. Hij komt terecht bij Jesse Brown (Jonathan Majors), tevens de eerste zwarte, Amerikaanse gevechtspiloot. Jesse vindt het aanvankelijk moeilijk om Tom te vertrouwen, maar mettertijd worden ze onafscheidelijk. Een trouwe vriendschapsband ontstaat. Jesse krijgt het hard te verduren omwille van zijn huidskleur, maar laat zich nooit neerhalen door de vele beledigingen. Het sterke karakter van Jesse treedt zo al snel op de voorgrond, maar ook Tom lijkt deze eigenschap te bezitten. 

De kijker ziet hoe de piloten volop worden getraind, maar ook hoe ze zich voelen bij de gedachte dat ze binnenkort echt zullen moeten vechten. Telkens als het gevecht moeilijk wordt, zie je hoe Jesse en Thomas er voor elkaar zijn. Zo weet deze spannende film op bepaalde momenten ook heel wat gevoelens los te maken. Kortom, een aangrijpend verhaal.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen