Deuren Blandijn beklad met hakenkruis

De hoofdingang van de Blandijn werd beklad met anti-CST slogans.

De ingang van UGent-campus Boekentoren is in de nacht van 1 op 2 november beklad met witte verf. Verschillende slogans en graffiti zijn aangebracht op de glazen deuren. Het lijkt om een protestactie tegen de invoering van het Covid Safe Ticket (CST) te gaan. Het CST wordt immers aan discriminatie gelijkgesteld en de maatregelen worden vergeleken met het fascisme. Er werd een hakenkruis (met vraagteken erbij) geschilderd. Ook sans-papiers en daklozen worden vermeld. Hun situatie wordt gelinkt aan de invoering van het CST. De graffiti komt er net nu er nieuwe acties gevoerd worden door de sans-papiers in Brussel. Op het linkse paneel van de muurschildering wordt tot slot de link gelegd met mentaal welzijn. Wat de verschillende slogans met elkaar verbindt, is op het moment van schrijven nog onduidelijk.

Aangezien 2 november een verlofdag is voor UGent-personeel, is het maar de vraag hoe snel de tekeningen weggepoetst kunnen worden. Wie de vandalen waren, is onbekend: ze lieten geen visitekaartje achter. Gezien de verschillende slogans, is het ook moeilijk om een verdachte aan te duiden: er worden gelijktijdig een viertal 'problemen' aangeklaagd.

Nog geen stemmen

Reacties

Bericht: 
Niet eens verstandig genoeg om een hakenkruis te zetten ipv een swastika. Ach ja misschien zijn de vandalen geen fan van het hindoeïsme. Kijkende naar het aantal pannenkoeken betrokken bij deze actie zou je denken dat ze zich vergist hebben van feestdag.

Bericht: 
Volgens mij gaat het wel over 1 probleem. Er wordt aangeklaagd dat daklozen en sans-papiers niet (zo gemakkekijk) aan een CST raken en daardoor extra benadeeld en gemarginaliseerd worden. Om dat dan fascistisch te noemen gaat natuurlijk iets te ver.

Reactie toevoegen