Buffalo's ontwerpen feesteditie Minerva

Ter gelegenheid van de tweehonderdste verjaardag van de Universiteit Gent en het behalen van de zestiende finales van de Europa League bij KAA Gent, besloten de twee vrijetijdsinitiatieven de handen in elkaar te slaan. Trainer Hein Vanhaezenbroeck en rector Anne De Paepe zijn beiden erg verheugd met de samenwerking: “We kennen elkaar al van jongsaf. Minerva is een droom die werkelijkheid wordt.”

Buffalised Minerva

Het verhaal van Heintje en Anne begint aan de schoolpoort van basisschool ‘t Zunnebloemptje te Kortrijk. “Ik weet nog goed hoe Anne met haar donkerblauwe en wit gestreepte boekentasje door enkele KV Kortrijk supporters - echte geistekakkers - werd lastiggevallen. Ik greep uiteraard onmiddellijk in”, glundert Vanhaezebrouck. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. Toen Heintje een voetbalcarrière najoeg, en Anne haar geneeskundestudies aanvatte aan de Rijksuniversiteit, bleven de twee met elkaar contact houden. “Dat was niet altijd evident”, licht De Paepe toe, “maar steeds wanneer ik het aan de stok kreeg met KV Kortrijk-supporters, was Heintje daar.”

Buffalo-proof site

“Toen AA Gent enkele dagen geleden te horen kreeg dat het Europees mocht overwinteren, leek het me een mooi moment om Heintje te bedanken voor al die jaren inzet tegen - zo lijkt het wel - onverwoestbare Kortrijksupporters. Daarom mocht hij de feesteditie van Minerva bedenken”, aldus de rector. Vanhaezebrouck: “Ik ging onmiddellijk met m’n jongens aan de slag en ontwierp een zoveel mogelijk Buffalo-proof site. Het doet ongetwijfeld pijn aan de ogen bij KV Kortrijk supporters. En dat is ook zowat de bedoeling.”

"Het doet ongetwijfeld pijn aan de ogen bij KV Kortrijk supporters"

Of de site niet onoverzichtelijk is voor de doorsnee student, zo zonder kleurencodes? “Nou ja, het is duidelijk maar tijdelijk, hé. Daar gaat niemand zijn broek aan scheuren. Het is niet dat iemand Minerva nodig heeft in de kerstvakantie. Toch?”

 

0
Gemiddeld: 5 (4 stemmen)

Reactie toevoegen