Thee suckt

Aan alle lezers die nu geprikkeld zijn en ter verdediging van dit veredelde afwaswater komen: u mag het afbollen, agenten van de theelobby! Thee is een absolute scam – oplichterij en leugens van het hoogste niveau!

Ik ga het gewoon zeggen: ik geloof niet in thee. Het klinkt misschien vreemd, maar ik ga me niet langer de mond laten snoeren. Ik vertrouw het goedje gewoonweg niet. Ik begrijp het niet en het laat me letterlijk en figuurlijk altijd koud. Ik ben er heilig van overtuigd dat thee gewoon een complot is. Ergens tussen een ludieke grap die al eeuwenlang te ver gaat en een schimmig complot, bedacht in de achterkamertjes van Big Tea. Theedrinkers proberen de maatschappij collectief een loer te draaien. 

Thee is – excusez le mot – gewoon fokking ranzig

Laat me misschien beginnen met het feit dat ik de aantrekkingskracht van een warme kop thee echt wel snap. En ik geef toe dat de heerlijke geur van een kop thee ook iets is wat sowieso velen kan bekoren. Het nodigt je uit, het lonkt je, fluistert zoete niemendalletjes in je oor. En dan is het zover, de grootste fout van je leven: je zwicht voor de verleiding en bestelt dan toch een kop thee. Earl Grey, citroenthee, chai ... Keus genoeg. Vol verwachting dop je dat dwaze zakje in de tas. Niet te lang en niet te kort – gewoon zoals het hoort. Een zoetje erbij? Waarom niet. Uiteindelijk maakt het toch allemaal weinig uit, want dit verdomde ritueel draait toch steeds op hetzelfde uit. De realiteit, de vieze vuile realiteit, is dat je gewoon warm water drinkt: niets meer, niets minder. Thee, in al zijn vormen en smaken, smaakt gewoon nergens naar. Het is – excusez le mot – gewoon fokking ranzig. Wie is er ooit op dit idee gekomen? De Chinezen? Ik ben geen communist, dank u. De Britten? Wanneer was de laatste keer dat die een goed idee hadden? Thee heeft geen plaats in onze maatschappij. 

Tee suckt

Het maakt niet uit welk merk of welke soort je kiest, thee blijft verschrikkelijk teleurstellend in het beste geval en enorm gortig in het slechtste. Het is waterig, flets en heeft een nasmaak die je de rillingen bezorgt. Experiment: vraag aan een theedrinker om een kop thee te beschrijven en om het zo aangenaam mogelijk te laten klinken. U zal zien dat hun hersenen zullen imploderen onder de druk; het is gewoonweg onmogelijk.

Thee blijft verschrikkelijk teleurstellend in het beste geval en enorm gortig in het slechtste

Een warme drank moet een soort oppepper zijn. Iets dat niet alleen lekker smaakt, maar je ook door de volgende uren van de werkdag kan slepen. Het beste wat thee hoogstens kan bieden, is dat je een warm boertje moet laten. Het ergste is waarschijnlijk dat je door thee te drinken een perfect goeie koffietas misbruikt. Koffie is beter. Koffie is een magische godendrank. Zouden de goden van Olympus nog leven, dan zouden ze zich laven aan koffie en ambrozijn. Het geeft energie. Het past voor, na en tijdens elke maaltijd. Het is gewoon de perfectie in een porseleinen potje. Drink koffie, geen thee. Punt gemaakt, doei.

0
Gemiddeld: 1 (1 stem)

Reacties

Bericht: 
Ja! Thee is stom!!! Ja! Ziezo

Reactie toevoegen