Come on, Barbie, let's go party!

Dé blockbuster van de zomer is ongetwijfeld de nieuwe Barbiefilm. Om de zomer mooi af te sluiten en het nieuwe academiejaar met een vrolijke noot in te kunnen zetten, heeft Schamper de perfecte playlist samengesteld.

Aqua - Barbie Girl

Het enige echte officieuze Barbienummer kan uiteraard niet ontbreken in een Barbieplaylist. De Deense eurodanceband Aqua staat sinds eind jaren 90 te boek als een onehitwonder en sindsdien is 'Barbie Girl' niet meer weg te denken van elke middelmatige scoutsfuif of trouwfeest van een ver familielid. Iedereen kent, of die het nu wil of niet, de tekst vanbuiten en wanneer er al wat alcohol is gevloeid, wordt het nummer steevast enthousiast onthaald. De band kan het niet goed vinden met de fabrikant van de wereldberoemde plastic poppen. Ze klaagden elkaar al meerdere keren aan voor auteursrechtschending en laster. Het originele nummer komt dan niet officieel voor in de film, maar Ice Spice en Nicki Minaj sampelden het wel voor hun bijdrage aan de soundtrack.

Dolly Parton - 9 to 5

Barbie is niet alleen een pop, ze is ook een echt rolmodel die alle jobs die je je kan bedenken wel al eens gehad heeft. Dolly Parton heeft als geen ander de mogelijkheden van elke carrièrevrouw onder woorden gebracht in haar nummer '9 to 5' voor de soundtrack van de film met dezelfde naam. Dolly is het schoolvoorbeeld van een vrouw die vooral op haar uiterlijk wordt beoordeeld, maar die dat haar niet laat tegenhouden om te bereiken wat ze wil. De blonde popster komt in dit nummer op voor gelijke vrouwenrechten en gelijke lonen voor vrouwen. Je kan dus met een gerust hart meekwelen met Dolly Parton's feministische hit avant la lettre.

Dua Lipa - Dance the Night

Dua Lipa kroop voor de Barbiefilm niet alleen in de rol van zeemeermin, ze schreef ook een nummer voor de soundtrack. Haar muzikale interpretatie van Barbie is een dansbare en groovy discoschijf die iedereen in de cinemazaal en erbuiten aan het dansen krijgt. 'Dance the Night' is niet alleen het geknipte nummer voor een gechoreografeerde dans tijdens een spetterend feest, het is ook uitermate geschikt als achtergrondmuziek om eens goed na te denken over de dood. Leer de danspasjes maar al vanbuiten zodat je tijdens je volgende nacht in de Overpoort kan uitpakken op de dansvloer.

 

De volledige playlist vind je via deze link!

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen