Alle wegen leiden naar september

Er waait een nieuwe wind door Schamperland. Dit jaar wordt je trouwe papieren vriend niet geregeerd door één hoofdredacteur, maar trekt een hele kernredactie aan de leiband. Dat betekent meteen ook dat dit academiejaar een hele rits aan edito-auteurs brengt. Daarom schrijf ik deze eerste edito. Hallo! Ik ben Anaïs, de chef cultuur van dit jaar. Aangenaam. Het is mijn eerste, en waarschijnlijk ook laatste, edito. 

Ik wil dit blaadje graag gebruiken om iets te schrijven waar je potentieel iets aan hebt. Ik ga het hebben over een gevoel dat je misschien herkent. Of je nu een nieuwtje aan de unief bent of zo'n oud besje dat schrikt wanneer je beseft dat er dit jaar mensen van 2005 hun eerste stapjes in het studentenleven gaan zetten. Het gevoel sijpelt in september binnen, het nieuwjaarsfeest voor mensen die een sterke affiniteit voelen voor gelpennen en regenboogdesksets met Stabilo Boss Original-markeerstiften. En aangezien je de edito van Schamper leest, ben jij er ongetwijfeld zo eentje. De twijfel slaat die maand plots toe. Heb ik juist gekozen? Kan ik dit wel? Wil ik dit nog? Had mijn SIMON-test dan toch gelijk? Is dit wat ik wil doen met mijn leven? Heeft die extra opleiding nog nut?

Dat alle wegen naar Rome leiden is niet per se waar

Een nieuwe start, zoals een nieuw academiejaar, roept zo'n vragen op. Dat gevoel moet je gewoon proberen te omarmen. Het is niet de eerste septembermaand in je leven en je bent zeker niet alleen in je twijfel. Een keuze die je vandaag maakt, bepaalt zelden het volledige verdere verloop van je leven. Bovendien blijf je veranderen en zal je sommige keuzes op een gegeven moment onvermijdelijk toch ontgroeien, wat de waarde van je beslissing doet kelderen, hoe doordacht die ook was. Kies maar gewoon. Loopt het mis, dan kies je gewoon opnieuw. Je hebt daarna nog mogelijkheden. Dat alle wegen naar Rome leiden is niet per se waar, want in Gent geraken is toch ook al iets.

Je bent waarschijnlijk gewoon goed bezig, dus zet je neer als je dat nog niet gedaan hebt, pak een colaatje en wat snacks en geniet van deze Schamper. In deze editie maken we je wegwijs door Gent en gaan we op zoek naar de goedkoopste supermarkt. Hopelijk ben je de Barbiehype nog niet beu, want we hebben Barbiespelletjes en een artikel over Barbiefilms.

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen