Dagelijkse restokost: Een Spaanse zomerdroom ★★★★

De plotselinge lentedagen gaven de Gentse student zonovergoten bankjes en stimuleerde een drang naar sangria. Kon de paella van de UGent-resto bijdragen aan de waan van enkele dagen aan de Spaanse rivièra?

In korte broek naar resto De Brug gaan, voelde als een herwonnen vrijheid na tijden van bevroren isolement. Dat vroeg naar een zomerse schotel, en de geur van de paella tilde dit primitieve verlangen naar een nog hoger niveau.

We verwachtten eerder droge rijst, een gekende struikelblok bij het maken van paella. Maar we werden bij de eerste hap verrast met een warme, sappige smaak. De kwaliteit van het vlees was onverwachts uitmuntend. De kip was mals en vol smaak, en de chorizo was zacht van textuur, maar pikant aan de smaakpapillen. De goed gekruide rijst kwam als een verrassing — zou het restopersoneel eerdere edities van deze rubriek gelezen hebben? Door de combinatie van de goede dosis kruiden en de smeuïge textuur smaakte het gerecht alsof de keuken van de Resto was veranderd naar een Spaanse taverne onder de mediterrane zon. De minder-dan-verse indruk van de erwten en de overdaad aan mosselen waren de enige minpunten en onthulden het gebrek aan budget. Misschien toch eerder de diepvriesafdeling van een supermarkt onder de Oostendse zon, dan.

In zijn totaliteit, met de warme lentezon in acht genomen, smaakte de paella verrukkelijk en flirtte ze zelfs even met een perfecte recensie. Op de valreep moest een verstopt stukje mosselschelp de aangename Spaanse dagdroom doorprikken. Een welgemeende vier sterren.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen