Dagelijkse Restokost: Kalkoen stroganoff ★★★

Sinds de eerste landbouwers zich in West-Vlaanderen settelden, is er in België maar één drievuldigheid heiliger dan die van hierboven en dat zijn: patatten, groensels en vlees. Voor 3,60 euro werd aan dit beginsel tegemoetgekomen. De aardappelpuree valt in de smaak bij onze fijnste proefster: "Veel beter dan die van mijn mama, zij doet overal zo weinig zout in. Ik ben misschien wel vooringenomen, want ik ben een grote fan van industriële poederpuree."

Wat de groentjes betreft, koppelen we terug naar de drie zekerheden in het leven: death, taxes en de au bain-marie-installaties in resto's die het ongeserveerde eten warm houden. Ze zuigen alledrie het leven uit hun slachtoffers. De 'jonge groentjes' bestonden uit de inhoud van een bokaal erwten en wortelen met toevoeging van wat grof gesneden ajuinen. Hadden we de prei moeten aanvaarden, die de lieve restoman al bijna in ons meeneembakje ging scheppen? Misschien wel. Gelukkig was het vleesje heel aangenaam en was de saus perfect gezouten.

0
Gemiddeld: 1 (1 stem)

Reactie toevoegen