Garnaalkroketten: West-Vlaams goud scoort ★★★★

Eindelijk is het zover: er staan garnaalkroketten op het menu van de Brug. Het hart van menig West-Vlaming maakt spontaan een sprongetje, handen beginnen spontaan gernoars te pellen. De spanning stijgt; wordt dit een voedselvergiftiging of een hartendief? Het noodlot slaat al snel toe. De frietjes zijn op. Garnaalkroketten op een bedje van rijst, het zal nooit volledig wennen. De rijst smaakt naar lagere school. Een mens zou voor minder beginnen snakken naar goedkope currysaus met ananas uit blik.

Maar dan is het tijd voor de grote ster: de garnaalkroketten. Ze zijn écht veel beter dan verwacht. Ondanks dat garnalen nog nooit zo duur zijn geweest, verrast de Brug met drie kroketten gevuld met knapperige stukjes garnaal. Dit alles is afgewerkt met een sappig kwartje citroen. Het bijbehorende slaatje zijn we ondertussen gewoon; droog, bitter en beangstigend gelijkaardig aan karton. (Elke gelijkenis met bestaande personen of gebeurtenissen berust op louter toeval).

Gerelateerde artikels: 
Dagelijkse Restokost: Moussaka ★★★
Dagelijkse restokost: veggie stoverij ★★
The Breakfast Club ★★★
Lasagne in tijden van corona ★★★
Seldersoep: no food for thought ★★
Nog geen stemmen

Reactie toevoegen