Portfolio: Loes Vanneste

Elke week biedt Portfolio een platform aan een kunststudent of artiest om hun werk voor de eerste keer met de buitenwereld te delen.

Op zevenjarige leeftijd zocht Loes Vanneste een creatieve hobby om haar woensdagnamiddagen te vullen. Dankzij haar mama kwam ze terecht op een cursus animatiefilm in Gent. Vele jaren later brengt ze haar derde bachelor animatiefilm door op Erasmus in Zwitserland. "Ik vond dat vanaf de eerste les fantastisch. Ik ben die cursus blijven volgen tot het einde van de middelbare school en heb dan het ingangsexamen gedaan aan het KASK. Als ik echt mag dromen, hoop ik ooit mijn eigen studio op te richten, maar dat is uiteraard niet voor de hand liggend."

Na jarenlang video's maken is het toch haar laatste project 'SPORA' waar ze het meest tevreden over is. "Dat is een stop-motion die ik maakte met textiel van Lena Mariën. Zij studeert textielontwerp aan het KASK. Interdisciplinair werken vind ik heel fijn. Daarnaast werk ik graag met verschillende texturen en tactiele materialen. Ik heb bij dat project ook goed kunnen experimenteren met licht, doorzichtigheid, camerastandpunten, enzovoort. Daar ben ik het meeste gegroeid, en visueel ben ik er ook echt heel tevreden van."

"Ik vind het belangrijk om mezelf steeds iets nieuws te leren"

Ze wil dan ook zo veel mogelijk verschillende technieken leren. "Ik ben heel blij dat ik nu in Luzern kan studeren. Ik vind de opleiding aan het KASK zeer goed, maar het is belangrijk om ook eens een andere, meer technologische, blik te werpen op wat ik doe. Ze hebben hier heel erg goede studio's voor stop-motion en ze gebruiken veel nieuwe technieken. Ik probeer momenteel dan ook zo veel mogelijk digitaal te werken."

Toch houdt ze het meestal niet bij één techniek per video. "Ik heb vorig jaar, bijvoorbeeld, een film gemaakt met 2D, stop-motion en live action. Dat zijn drie technieken in één video. Technieken combineren is iets wat niet heel vaak gedaan wordt, maar ik vind die afwisseling echt heel fijn. Zo moeten we nu een video maken voor Adult Swim en combineer ik opnieuw twee technieken. Daarnaast probeer ik elk project ook op een nieuwe manier te benaderen. Ik vind het belangrijk om mezelf steeds iets nieuws aan te leren."

Meer weten over Loes Vanneste? Bekijk haar werk via deze link!

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reacties

Bericht: 
loes , wijs wat dat ge doet !

Reactie toevoegen