Voor een fervent vegetariër is de Brug-spaghetti enkel een theoretisch concept, een omstreden gerecht waar elke vleesetende student zijn mening over heeft. Maar nu heeft de Brug een nieuw dagelijks item toegevoegd aan het menu, waardoor al mijn stoutste dromen in vervulling gaan. Eindelijk kunnen de veganisten hun lang verwaarloosde spaghetti-fix oplossen en na een veeleisende dag wegzakken bij een stomend bord bolognaise. Het verdict: niet wauw. Het is dezelfde saus als die van de vleesvariant, maar met –gelukkig – smaakvol quorn-'gehakt' en het klassieke groentetrio van wortel, paprika en champignon. Het is een beetje flets en niet echt een stomend bord troost zoals gehoopt. De saus op zichzelf zou het gerecht niet kunnen dragen, een druppeltje tabasco en wat kaas (helaas niet vegan) zijn dus aan te raden. Ik heb van een enthousiaste Brug-vasteklant horen waaien dat de vegan variant hetzelfde smaakt en ook 70 cent goedkoper is dan de vleesvariant.
Reactie toevoegen