Best of: ideologieën

Liberalisme

Forceer de hele wereld in je egocentrische project. Ontwikkel rassentheorieën en andere vormen van systemische discriminatie zodat je alles wat je rationeel niet kan goedpraten toch kan uitvoeren. Verwerp elke vorm van godsverering en implementeer de onzichtbare hand in de plaats. Die is rechtvaardig en onfeilbaar en zal alle imperfecties op wonderlijke wijze corrigeren. Steek vervolgens alles wat fout gaat in de wereld op het niet rigoureus genoeg toepassen van de vrije markt en pleit voor nog minder regulering en herverdelingsmechanismen. Lees enkel theoretische werken over economie en kom nooit naar buiten. De realiteit zou je immers doen inzien dat je al die tijd fout was! Kritische reflectie is zo passé.

Socialisme

We baseren ons voor dit deel op uitspraken van de grootste kenners van het socialisme: N-VA-politici. Socialisme betekent dat je nooit moet werken en continu geld binnenharkt op de kap van hardwerkende mensen. Wat een geweldig idee! Ik haat werken! Werken is voor de seuten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Waarom zou je bijdragen aan de maatschappij als je evengoed kan bijdragen aan de 'hangmatcultuur'? Oppersos Margriet Hermans geeft het goede voorbeeld met haar bekende socialistische lied 'Lekker blijven hangen'. Laat je vooral niks wijsmaken door bourgeoise ideologieën zoals het liberalisme, maar ga met je kameraden een saf roken op de 'trabla' van de Blandijn!

Conservatisme

Draag jij graag vintage kleren? Goed nieuws, je bent conservatief! Conservatisme is de moderne punk, want dat is ook tegen het liberalisme. Conservatisme biedt een antwoord op al je problemen. Geen lief? Maak vrouwen wettelijk tweederangsburgers en forceer ze in een huwelijksverbintenis. Alweer alleen thuis op donderdagavond? Sinds #metoo is handtastelijk doen in een club toch niet meer toegestaan. Niemand gaat akkoord met je mening? Gooi af en toe een Latijnse spreuk in het gesprek, niemand zal je durven tegenspreken. Pas op voor het 'hellend vlak' dat al die progressieven creëren. Voor je het weet out je dochter zich als lesbienne, parbleu! Tot slot: bewaar te allen tijde je kalmte. Wat er ook gebeurt, het is de schuld van de sossen.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen