Sla met grootheidswaanzin ★★★1/2

De 'meloen met spek bowl', op een warme pre-lentedag kan zo'n frisse salade al eens smaken. Het kartonnen bakje lijkt voor een hongerige student als een kleine pot vol groen goud, maar kan de smaak ook bekoren? Beste lezer, dat kan de salade zeker. 

De salade heeft me meegenomen op een wilde rit. De zoete meloen − twee soorten, welteverstaan − weet de scherpe rucola te temperen tot het aanvaardbare, de occasionele druif zorgt voor een ware smaakexplosie en het rokerige aroma van de spekjes geeft het geheel toch weer een stoer kantje. De subtiele aanwezigheid van het mosterdsausje lijkt alles dan weer aan elkaar te binden, waardoor het allegaartje aan smaken toch niet vreemd overkomt. Van de rode sla, die eigenlijk tot de familie van het witlof behoort, valt weinig te bespeuren, maar wie maalt nu om het verzuim van bitterheid? Ik alleszins niet.

Helaas toch niet de volle vijf sterren voor de gastronomische ervaring. De salade liet me onverzadigd achter, en dat voor een prijs die zich kan meten met die van een volwaardige warme maaltijd. De traditionele brugspaghetti is dan mogelijks een betere optie om een knorrende maag te stillen.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen