Best of: vakantiebestemmingen dicht bij huis

Alweer de zoveelste reis naar het zuiden aan het boeken? En bent u het beu om steeds zo lang onderweg te zijn? Gooi het eens over een andere boeg en blijf wat dichter bij huis. Misschien bieden deze vakantiebestemmingen dichtbij België wel inspiratie. 

Moezelstreek

Wijn, pittoreske dorpjes en glooiende heuvellandschappen. Het lijkt wel een beschrijving van het immer charmante Toscane, maar dit alles en nog meer vind je ook in de minstens even prachtige Moezelstreek. De riesling kan een argument op zich zijn, maar schilderachtige dorpjes zoals Bernkastel-Kues, Beilstein en Cochem kunnen zelfs de meest hardleerse criticasters overhalen om zich naar de Duitse grensregio te begeven. Ook zij die wat meer uitdaging wensen, kunnen hier hun hart ophalen. Met de Moselsteig heeft de streek één van de langste wandelroutes van Duitsland. 364 kilometer lang om precies te zijn. 

De Vogezen (en de Elzas)

Zij die de heuveltjes rond de Moezel maar kinderspel vinden, zullen zich meer vinden in de toppen van deze topper: de Vogezen! Warempel, een echte bergketen op slechts vijf uur rijden. Niet alleen fietsers en trekkers komen hier hun dopaminevoorraden aanvullen, ook elke zelfverklaarde influencer komt hier aan z'n trekken. Het pittoreske Kayserberg werd in 2017 namelijk nog door de Fransen zelf tot mooiste dorp van Frankrijk uitgeroepen. Een ideale plek om jezelf al wandelend te laten filmen terwijl je verwonderd rond je heen kijkt. Het dorpje waar de Duitse stijl de toon nog bepaalt, is het kleine broertje van de stad Colmar dat, mits nog een twintig minuutjes verder te rijden, ook zeker een bezoek waard is. 

Luxemburg

Voor velen is het slechts een tussenstop op weg naar verdere oorden om goedkope sigaretten in te slaan, maar waarom zou je van ons buurland niet eens de eindbestemming maken? Ondanks zijn grootte heeft dit groothertogdom toch heel wat moois te bieden binnen zijn landsgrenzen, met de hoofdstad op kop. Luxemburg-stad, gelegen op een heuvel, heeft die typische old town feeling, gecombineerd met de fantastische uitzichten vanop de oude stadsmuren. Andere niet te missen hotspots op een Luxemburg-roadtrip zijn het stuwmeer Lac de la Haute-Sûre, Clervaux met de welbekende abdij en Vianden met zijn idyllisch kasteel. Nog een insider-tip: Château de Turelbaach, een weggestoken kasteeltje middenin de natuur. 

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen