Zomermijmeringen

Het toevallige warme briesje dat langs je gezicht waait en het schaduwspel van de bladeren met de zakkende zon. Het zijn toevallige momenten die doen mijmeren naar vervlogen zomerdagen.

Wanneer hitterecords langzaam vervagen in frissere herfstmaanden, kan je overvallen worden door nostalgische heimwee naar de zorgeloze dagen in hartje juli. Het is de hunkering om je stoel te verhuizen uit de keuken naar een schaduwrijk plekje onder de boom achterin de tuin. Daar waar je kan wegdromen, begeleid door de harmonie van de krekels in de struiken en het ruisen van de bladeren boven je hoofd. Je ogen gesloten, genietend van zonnestralen. Hoelang je daar precies hebt gezeten, kan je je later niet meer herinneren. Misschien minuten, uren, dagen. Tijd is slechts een bijzaak op dagen wanneer de zon nooit lijkt onder te gaan. 

Spinvis - Aan De Oevers Van De Tijd 

 

Spinvis is een meesterlijke poëet, dat staat buiten kijf. Wanneer tekst en muziek zo goed samen passen, is het moeilijk ze nog uit elkaar te houden. 'Aan De Oevers Van De Tijd' is een serenade aan hoe gewone momenten belangrijk kunnen zijn. Sta niet alleen stil bij mijlpalen langs de weg, maar ook bij de klinkers waarop je wandelt. Zachte pianoakkoorden nemen je mee naar dromerige taferelen van kabbelende beekjes met kleine keien die je kan wegkaatsen op het wateroppervlak. Het is een perfecte omschrijving van die ene vakantie ergens in Frankrijk, waarvan je niet precies meer weet of je ze ooit zelf meemaakte of het een hersenspinsel is waar je na verloop van tijd in bent beginnen geloven. 

Phoebe Bridgers - The Gold

Soms is nostalgie niet ver verwijderd van melancholie. Phoebe Bridgers is een artieste die dat begrepen heeft. 'The Gold' neemt je mee naar zomers die minder zorgeloos waren dan hoe we ze herinneren. De zomers met een bitter randje. De tand des tijds maakt ze minder scherp, maar de weemoed kan je nu en dan nog eens besluipen. 'The Gold' is een walsje vol tristesse zoals we dat gewoon zijn van Bridgers. 

Tamino - Verses

Romantische rendez-vous in een weiland vol met madeliefjes, dat is wat de zachte gitaarakkoorden in 'Verses' bij je oproepen. De soundtrack voor warme zomeravonden met kleurrijke zonsondergangen. Een ode aan jeugdige verliefdheid. Het beschrijft dat gevoel wanneer je beseft dat het samenzijn voor nu genoeg is. 

De playlist vol met zomermijmeringen vind je hier.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen