Studenten wedden op volgende UGent-schandaal

Van besparingen en stoute proffen tot extreemrechts en Reuzegom. Onze universiteit trekt schandalen aan als een koeienvlaai vliegen. "Daar valt geld mee te verdienen", dacht gokkantoor BetRap.

Sinds enkele jaren komt onze universiteit niet vaak meer in een positief daglicht in de pers. Met uitzondering van de onbevlekte ontvangenis van een veulentje, lijkt de UGent enkel nog in de krant te komen wanneer het gaat over besparingen, betogingen, misdrijven van professoren of de creatieve versiering van de inkomhal van het rectoraat. Dat hoeft geen slecht ding te zijn, dacht Joost Pezewever van gokkantoor BetRap. Het kan zelfs zeer winstgevend zijn. 

"Ons doel is om zoveel mogelijk mensen aan het gokken te krijgen", legt Pezewever uit. "Maar de pool aan pineuten van middelbare leeftijd die hun geld willen weggooien aan voetbal is natuurlijk beperkt. Daarom hebben we deze speciale campagne voor UGent-studenten bedacht." Vanaf deze week kunnen studenten wedden op het schandaal waarmee de UGent de volgende keer in de pers zal komen. 

Vanaf deze week kunnen studenten wedden op het schandaal waarmee de UGent de volgende keer in de pers zal komen. 

Sommige van de gokopties betreffen het personeelsbestand van de UGent. Zo heeft een nieuw geval van grensoverschrijdend gedrag door een professor een hoge kans met ongeveer 15 %. De winst die je op die optie kan maken is dan ook gering. Voor een hogere winstmarge kan je bieden op specifieke schandalen , bijvoorbeeld op 'seksueel grensoverschrijdend gedrag', 'machtsmisbruik',  'pesterijen' en 'té passief-agressieve feedback op papers'.

Verder kan je ook wedden op 'professor blijkt nooit gestudeerd te hebben' (3 % kans), 'professor gelooft dat de Aarde plat is' (2,1 %), 'professor blijkt undercover agent die andere professoren bespioneert' (0,4 %) en 'Rechten-professor beklimt Mount Everest om echt eens op iedereen te kunnen neerkijken' (0,3 %).

Niet enkel proffen zijn voer voor schandaal. Toen er werd aangekondigd dat de ex-praeses van Reuzegom zou assisteren aan de UGent, klom de kans op grensoverschrijdend gedrag door een doctorandus van 1,15 % naar 4 %. 

Ook het patrimonium van de UGent biedt mogelijkheden om geld te winnen. Zo biedt BetRap een kans van 1 op 400 dat de UGent haar iconische boekentoren van de hand doet aan een of andere miljonair. Een grotere kans, 1 op 350, kan men dan weer wagen op voorspelling de dat de campus in de Jozef Plateaustraat, het hoofdkwartier van de architecten, ineenstort. 

Hoewel de kans op een nieuwe besparingsronde en bijhorende vakbondsacties (4,5 %) best hoog ligt, schat BetRap de kans dat de UGent negatief in de pers komt met haar exuberante uitgaven voor conferentiereisjes en decadente recepties (7 %) verrassend genoeg nog hoger in.

'Rector nodigt letterlijke fascisten uit' scoort eveneens vrij hoog (3,5 %) op de lijst der mogelijkheden. Ook 'rector noemt Mein Kampf een must-read' (2,15 %) en 'rector gaat spreken op conferentie van Vlaams Belang in de hoop dat ze geld voor hoger onderwijs vrijmaken als ze aan de macht komen' (1,75 %) zijn winstgevende opties. 

Rector Rik Van de Walle zou zelf al 10.000 euro ingezet hebben op de optie 'Seksschandaal binnen het rectoraat' (0,0 % kans). "Een mens kan maar hopen, zeker?" laat hij weten. 

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen