Interessante weetjes over eten

Stoned raken van nootmuskaat

Je zal waarschijnlijk eens fronsen als je dit leest, maar het kan wel degelijk. Als je te veel nootmuskaat inneemt, kan je er high van worden. Al geven de meeste mensen aan de effecten onplezierig te vinden. Slechts 5 tot 10 gram zou voldoende zijn om een sterk effect te hebben. Dat lijkt misschien weinig, maar het volledig naar binnen krijgen is een ander verhaal. Je moet twee tot vijf uur wachten, wil je iets voelen en daarna kan het high-gevoel wel twee dagen aanhouden. Je zou ervan overgeven, je hartslag kan zo de hoogte ingaan, en je zou er misselijk van worden. Als je ermee overdrijft (10 gram), kan je zelfs hallucinaties krijgen. Net zoals bij overmatig alcoholgebruik mag je het de volgende dag dubbel en dik bekopen met een kater. Verschillende mensen werden al opgenomen voor overmatig nootmuskaatgebruik. Bij sommigen gebeurde dit zeer onbewust. Oppassen met die nootmuskaat dus!

Mensenvlees smaakt naar kalfsvlees

Hopelijk heb je niet net gegeten, wanneer je dit leest. De gedachte alleen al is hartstikke eng en ook echt ranzig. Toch kwam kannibalisme vroeger op elk werelddeel op aarde voor. Vandaag gebeurt dit vooral nog in Afrika en Nieuw-Guinea. William Buehler Seabrook gaf een heel uitgebreide beschrijving over zijn eigen ervaringen in Afrika. Qua structuur en zicht zou het lijken op rundsvlees, maar dan wel niet zo rood. Eenmaal gebakken zou het in de buurt komen van kalfsvlees. Geweldig mals en zonder sterke nasmaken zoals bij varkensvlees. Ook de Japanner Issei Sagawa vertelde over zijn ervaringen. Na een Nederlandse studente te vermoorden begon hij delen van haar lichaam rauw op te eten. Het vlees was naar eigen zeggen "zo zacht als tonijn" en smeltte op zijn tong.

Pizza Margherita is van adel

Vroeger was pizza een gerechtje voor de armen in Italië, maar op een dag bezochten koning Umberto I en zijn lieftallige echtgenote Margherita het prachtige Napels. Na het proeven van een pizza in pizzeria Brandi was Margherita er helemaal weg van. Ze kon er haast niet meer afblijven. Vooral van de pizza met tomaat, mozzarella en basilicum was ze zot. Eens terug op het paleis, stuurde de koningin een bedankbriefje naar de kok Esposito. De kok was door het dolle heen en vernoemde de pizza naar haar. Na al die jaren hangt nog altijd een kopie van die brief in pizzeria Brandi. Dat is de legende, maar dat de kleuren rood, wit en groen de Italiaanse vlag vormen, zal er ook wel voor iets tussen zitten … 

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen