Recensie: Heartstopper (volume 1)

Alice Oseman schoot recht in de roos met haar webcomic 'Heartstopper'. Na een enorm succesvolle kickstarter en gedrukte versies, is er nu ook een liveactionversie op Netflix.

Menig student heeft tijdens de paasblok nood aan een vleugje nostalgie en sentimentaliteit. Zoek dan niet verder dan Alice Osemans 'Heartstopper'. Deze webcomic, die al een paar jaar aan de gang is, deelt het verhaal van Charlie en Nick. Charlie is vrij recent uit de kast gekomen, maar wordt daarom gepest en aan het lijntje gehouden door de populaire, maar heimelijk onzekere Ben. Hij begint langzaamaan een vriendschap met het menselijke equivalent van een golden retriever, de populaire jock Nick, die niet goed weet hoe hij moet omgaan met zijn ontluikende gevoelens.

 

Hun vriendschap groeit in de loop van het eerste volume langzaam uit tot meer, maar beide jongeren moeten hun eigen demonen eerst weten te verslaan. Enerzijds is Charlie ervan overtuigd dat Nick hetero is, anderzijds worstelt Nick net met zijn geaardheid. Als lezer ga je nooit uit de lucht vallen, maar de kracht van deze comic zit dan ook niet in zijn plotwendingen. Het rustige tempo, verrassend lichte lay-out en fantastisch getekende hond Nellie haken je vast, en laten je niet meer los. Het mag daarom niet verbazen dat deze immens populaire comic nu ook naar het middelgrote scherm komt. Voor de fans van het geschreven (en getekende) woord is de webcomic ook gratis online te lezen.

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen