Recensie: 'After Life'

 

 

Onlangs kwam het derde en daarmee ook laatste seizoen van 'After Life' uit, de Britse dramaserie over de dood en het leven. Deze zwarte komedie laat je huilen en snotteren, maar vooral lachen.

Tony Johnson (gespeeld door Ricky Gervais) staat cynisch in het leven nadat zijn vrouw en liefde van zijn leven Lisa gestorven is aan borstkanker. Hij ziet het nut van het leven niet meer in en het enige wat hem ervan weerhoudt zichzelf de das om te doen, is zijn hond, die op cinematografisch tactische momenten blaft om eten. In plaats van tot zelfdoding over te gaan, besluit hij de wereld te straffen door te doen en te laten wat hij maar wil. Door zijn grote mond, zwarte humor en onverschillige levenshouding stoot Tony vrienden en collega's af, ook al blijken zij achteraf meer met hem gemeen te hebben dan hem lief is.

Wanneer Tony zijn mening over het bestaan toch herziet, werkt zijn hervonden liefde voor het leven zo aanstekelijk dat je er als kijker zelf gelukkig van wordt. Niet alleen is de relatie tussen Tony en Lisa één van de mooiste en meest liefdevolle relaties op tv, Ricky Gervais slaagt er ook in om je drie seizoenen lang tussen de tranen door te laten lachen met zijn cynische wereldbeeld.

Kortom, 'After Life' is een hartverwarmende serie die ons ook kan laten lachen, en waar veel kijkers die zelf al iemand verloren, zich in kunnen herkennen.

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen