Best of: frappante Facebookgroepen

Je bent van … als

Mist iemand een bruin konijn? Ze staan te flitsen langs de Statiestraat. De haan van de buren kraait te hard! Iedereen herkent de vragen of klachten van een dorpsgenoot in de dorps- of stadsfacebookgroep wel. Dankzij dit soort Facebookgroepen kom je gemakkelijk de laatste roddels van de buren te weten, kan je je wasmachine vlotjes aan de neef van de bakker verkopen en kan je de openingsuren van de frituur vragen indien je die vergeten was. Voor ieder wat wils dus. Geniet van de taalfouten en vreemde verzoeken, los het mysterie op van de loslopende labrador-retriever of lok een ideologisch meningsverschil uit in de reacties! Plezier gegarandeerd.

Groep waarin we doen alsof we …

Altijd al willen ontsnappen aan de dagelijkse sleur, het romantische escapisme daadwerkelijk willen uitvoeren of in de huid willen kruipen van een dierentuinmedewerker van een fictieve zoo? Stap in de schoenen van een babyboomer, een HLN-commentator, een bpost-medewerker of doe alsof je in het jaar 1453 leeft en de val van Constantinopel meemaakt. Je kan het niet gek genoeg bedenken of er bestaat een obscure Facebookgroep voor. Er is echter een belangrijke voorwaarde. Je moet altijd in je rol blijven. Word lid en leef je uit want je zoektocht naar een alter ego is hierbij voltooid! 

… bestaat niet

Complotdenkers voelen zich er thuis en leden van dit soort groepen houden voet bij stuk dat een bepaalde zaak of stad simpelweg niet bestaat. De bekendste Belgische groep heet 'Hasselt bestaat niet'. In deze groep wordt inderdaad het bestaan van de Limburgse hoofdstad persistent ontkend. En terecht! Hasselt is namelijk een simulatie waar de (r)overheid het volk hersenspoelt en 5G-spionduiven ontwikkelt. Bepaalde groepen gaan met dit format nog een stapje verder door te veronderstellen dat de (r)overheid doet alsof iets niet bestaat. Een leuk voorbeeld hiervan is de 'Greenland society'. Leden van deze groep zijn er steevast van overtuigd dat Groenland wél bestaat in tegenstelling tot wat fake news de massa probeert voor te liegen.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen