Op vele manieren is het werk van een recensent gemakkelijk. We riskeren vrij weinig en kunnen een positie genieten boven zij die hun werk aan ons voorschotelen. Dit gebrek aan risico is vooral opvallend bij de lasagne van gegrilde groenten van studentenrestaurant De Brug: het is een kwalitatief vegetarisch gerecht waarvoor je slechts 3,80 euro betaalt. Het heeft een enorme 'what you see is what you get'-waarde. Het is immers mogelijk elk ingrediënt individueel te onderscheiden: je ziet de pasta, de groentjes, de saus ... En toch: de smaak is meer dan de som van die ingrediënten. De goed uitgebalanceerde kruidenmix en knapperige korst doet de proever bijna onmiddellijk vergeten dat je net in een rij van een grootkeuken hebt moeten staan om deze schotel te ontvangen. Aangezien kookkunsten zelden perfectie bekomen, hebben we twee minpunten moeten vaststellen. Omdat het een centraal onderdeel van de lasagne is, verstoort de ietwat bloemige smaak van de bechamelsaus om de zoveel happen het idealistische beeld van fine dining waarvan je je nog maar recent had overtuigd. Een tweede minpunt is het feit dat niet elk stuk lasagne gelijkwaardig is. Waar de groenten en pasta bij de ene goed gaar zijn, moet de andere al wat meer moeite doen om het gerecht gekauwd te krijgen.
Reactie toevoegen