Best of: afleveringen F.C. De Kampioenen

Houd de dief

Rol gerust eens met je ogen, dat de grijze plaat weer eens wordt aangeboord, maar het moet gezegd worden. 'Houd de dief' is het beste wat de Kampioenen in dertig jaar hebben gefabriceerd. Het pareltje in een notendop: Xavier is het beu dat hij altijd het winkeltje van Carmen moet uitbaten. Daarom zet hij een buitengewoon geloofwaardige overval in scène. De vrouwen hebben het spelletje snel door en plannen een nog geloofwaardigere overval. Op het einde komt er zelfs nog een echte overvaller over de vloer maar die wordt even later knock-out geslagen door DDT. Op deze aflevering had de lachband zelfs niet hoeven spelen.

Xavier gekwetst 

Xavier kan niet meer op zijn benen staan en neen, dat komt deze keer niet door de drank. Tijdens de training is hij met zijn hoofd tegen het doel gebotst – als kijker krimp je ineen van de pijn – en sindsdien is de arme stakker helemaal het noorden kwijt. De Kampioenen vrezen het ergste en vragen zich af of het ooit wel nog goed komt met Xavier. De aflevering is zo spannend dat je op het eind zonder nagels zit, want dit zou wel eens echt het einde van de Kampioenen kunnen bekeken. De zucht van opluchting is dan ook groot en laat een kleine orkaan achter wanneer blijkt dat het toch allemaal maar om te lachen was. Op het eind krijgt Dimitri zelfs nog een taart in zijn gezicht. Bulderlacht, 'Zal 't gaan, ja!'

Team spirit 

Voorzitter Balthasar Boma heeft besloten om binnen de Kampioenen een frisse wind te laten waaien. Daarvoor rekent hij op Frank (spreek dit uit met een overdreven Engels accent). 'Frenk' is een mental coach en eigenlijk een arrogante zak. Door Frenks advies worden de Kampioenen een bende snobs, maar de vrouwen pikken dit niet. Ze spreken klare taal en dreigen te breken met hun mannen als zij niet snel hun doorgeslagen sterallures aan de kant zetten. Tranen met tuiten lachen op het einde, wanneer Xavier en Markske voor hun Carmeneke en Bieke kiezen. Liefde kan toch schoon zijn. Man man man, kampioen zijn is plezant!

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen