Maandag 20 september is nu al de beste dag van het komende academiejaar. Voor het eerst sinds het ontstaan van deze sectie konden we immers onze professionele proeverijen uitvoeren aan een tafeltje in De Brug. We kozen de penne met gegrilde groentjes uit als feestmaal om deze hoogdag in te luiden.
Leek het alsof elke hap je kon laten dromen van pittoreske Italiaanse kustdorpjes? Nee, dat niet. Was het best lekker voor een gerecht in een studentenresto? Ja, dat wel. Ook al leek de pasta soms te lijden onder een identiteitscrisis, aangezien het niet kon kiezen tussen een al dente of net te gare structuur. De saus maakte veel goed. De groentjes bleken mooi gegaard en hadden een aangename nasmaak. Toch waren het de veganistische balletjes, elegant gedresseerd op onze hoopjes pasta, die het meest bekoorden. Een leuke textuur met een zeer fijne kipachtige smaak zorgden ervoor dat we deze balletjes kunnen kronen tot het meesterwerk van De Brug.
Reactie toevoegen