Een gesprek met Egbert

Egbert Lachaert

Zouden de liberalen jaloers zijn op het 'succes' van de socialistische naamsverandering? Een reactie van primus liberalis, Egbert Lachaert, dringt zich op.

"De naamsverandering was een geniale zet van Rousseau. Waarom zou je als politicus een concrete hedendaagse ideologische invulling voor je partij zoeken, eentje waarin duidelijk blijkt dat je een socialist bent en voor de kleine man strijdt, als je gewoon kunt beweren dat je een sos bent?", aldus Lachaert. "Toch heb ik ergens wel medelijden met Conner, een nieuwe naam verzinnen is niet gemakkelijk hoor. Die jongen kan amper lezen (toch op vlak van politieke lectuur, red.) en om dan iets te doen dat met lettertjes te maken heeft... Het is tragisch eigenlijk. Maar uiteindelijk is het leven van een politicus niet makkelijk hé. Alle dagen proberen een das rond je dikke nek te hangen, daar wordt een mens behoorlijk depressief van."

"Maar voor de naamsverandering zijn we dus wel in dezelfde richting als Rousseau aan het denken", bekent Egbert. "'Vooruit' is een slimme naam, het is een throwback naar het illuster en populairder verleden van de socialisten. Een verleden waarin ze wel nog iets betekenden. Die focus op het verleden trekt misschien vooral de oude en seniele kiezer aan, maar het aantal bejaarden die gaan denken dat de BWP terug is, is niet te overschatten. CD&V vist al jaren in die vijver, dus waarom zou het voor de rest van ons niet werken?" Op de vraag of Open Vld een verleden heeft waarin ze populair waren, weigerde Lachaert te antwoorden.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen