De Democratie Werkt Niet

Hoofdredacteur kijkt in de verte

Oninteressant feitje: alle artikels in dit magazine worden in één veel te lange sessie samengebracht. We starten ergens in de namiddag en zijn pas in de vroege uurtjes klaar. In ons Schamperjargon noemen we dit 'de lay-outavond'.

Artikels worden veelvuldig nagelezen, de chef lay-out  overweegt een tiental keer om alles op te geven en monnik te worden en de chef eindredactie hopt van breakdown naar breakdown.

Er wordt door enkele dappere mensen wel eens gezegd dat de lay-outavond de beste manier is om Schamper te leren kennen.

Maar belangrijker, naast Schamper leer je vooral ook jezelf kennen. Zo heb ik geleerd dat ik in filosofische discussies weinig bij te brengen heb, en dat hoe later op de avond (of ochtend) het wordt, hoe rapper ik getriggerd word. Of hoe slecht ik ben in mails schrijven als enkele plezanterikken het verguisde Clouseau door de speaker jagen.

Nu, over die speaker gesproken. Om de vele uren door te brengen hebben de chef lay-out, de chef eindredactie en ikzelf een playlist in elkaar geflanst. Een verzameling van drie verschillende muzieksmaken die minder samen passen dan bier en melk.

Bij wijze van een experimenteel onderzoek werd op de vorige lay-out de playlist gedemocratiseerd

Na enkele weken viel er links en rechts wat ongenoegen te horen over onze nochtans zelfverklaarde magische afspeellijst. Dus, bij wijze van een experimenteel onderzoek werd op de vorige lay-out de playlist gedemocratiseerd.

Het gevolg? Een urenlang gevecht op leven en dood om de andere hun nummers zo laag mogelijk in de afspeellijst te krijgen, meerdere dezelfde nummers binnen het uur, en via een variatie van het Belgische volkslied tot Anti-Flag en Madonna.

De conclusie van het enorme wetenschappelijke experiment? Redacteurs Jan en Emiel die eigenhandig aangetoond hebben dat democratie niet werkt. Waarvoor lay-outavonden allemaal niet goed zijn. Majesteit, Filip, wij zijn er klaar voor.

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen