Cultuuragenda

Sundahl

18/2, de Centrale, gratis

De stem van Sundahl wordt omschreven als schuurpapier voor de ziel. Zijn debuutalbum heeft vele harten doen beven en sidderen. Hij brengt zijn muziek live met een kwartet van muzikanten. Iedereen die hen al bezig zag, is vol lof over de eenvoud en het gevoel van de muziek. De dertigjarige Sten Sundahl gebruikt zijn stem om gevoelens aan te wakkeren waarvan je niet wist dat je ze had. Je komt het best op tijd, want Sundahl is al klaar om de pannen van het dak te spelen.

Leesclub Ish Ait Hamou

21/2, De Vooruit, €6

‘Het moois dat we delen’ is de bestseller van Ish Ait Hamou. Het boek stond lang in de top tien en is al zeven keer herdrukt. Hij gaat deze avond met jou in gesprek over zijn vierde roman. Het is niet zomaar een leesclub, Ish neemt zelf deel aan de gesprekken. Zo krijg je de kans om vragen te stellen en een diepgaande analyse over het verhaal te maken. Je reserveert je tickets best op voorhand via de site van De Vooruit.

KleinkunstKafé

22/2, Plek, vrije bijdrage

LunaJong organiseert de hele maand februari 'Monkey Business'. Dit zijn enkele evenementen voor de jonge creatievelingen en mensen die poëzie wel kunnen smaken. Zo kan je naar een KleinkunstKafé, waar je van muziek en poëzie kan genieten. Als je dan nog niet genoeg hebt van de poëzie, kan je de week erna naar propere proza en vuile voordracht. Ben je liever zelf creatief bezig? Dan moet je op 28 februari zeker naar 'tekenen & tokkelen' gaan, waar je live kan schilderen, begeleid door een rockconcert.

Just Beyond the Undertow

tot 1/3, Convent, gratis

Deze tentoonstelling is de allereerste solotentoonstelling van Martin Boyce in België. Boyce is een Schotse beeldhouwer. In 2011 won hij de de prestigieuze Turner Prize. Zijn conceptuele kunst is geïnspireerd door het twintigste-eeuwse modernisme. Het bekendste werk dat hij maakte heet 'Do words have voices'. De voorstelling is speciaal afgestemd op de architectuur van het gebouw. Je kan enkele sculpturen en installaties verwachten uit 2003-2018.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen