Cultuuragenda

19/11 – 21/11: ‘Que sera sera’ @Vooruit

Theater - Gebaseerd op enerzijds een mythisch interview met filmgod Hitchcock en anderzijds een gesprek tussen Belgische (‘Eigen volk eerst!’) filmregisseur Guido Henderickx en toneelspeler Damiaan De Schrijver; ‘Que sera sera’ is een ode aan de filmkunst, gegoten in de vorm van een toneelstuk. Dé natte droom van elke cinefiel. Bert Haelvoet, Damiaan De Schrijver en Matthias de Koning brengen een theatervoorstelling over mens en film.

26/11: ‘Depeche Mode: Spirits in the Forest (in concert)’ @Sphinx

Film - Muziek is zoals alcohol: de één heeft aandacht voor ‘hoe verfijnd het wel is gemaakt', de ander giet het binnen als hij zich verveelt. Dit is een documentaire over de wereldtournee van Depeche Mode in 2017 en 2018. De Britse band is er zo een die zelfs de meest ongecultiveerde student kent. Na hun bekendste hit te hebben opgezocht op Spotify, natuurlijk. Regisseur Anton Corbijn legt het verhaal bloot van zes überfans en hun emotionele band met de groep. De kracht van muziek, weet je wel.

19/11: Pavlove @Vooruit

Muziek - Jouw Tinderdate laat weten dat hij/zij een muziekliefhebber is, maar je kennis gaat niet verder dan de top 10-lijst van het moment. Treur niet langer: hier bij ons wordt er sexy muziek gemaakt! Pavlove is een Gentse indierock- en psychedelicaband. Het vijftal maakt muziek met westerse en Iraanse invloeden die ideaal is voor de mainstream luisteraar die iets nieuws wil proberen. Ze treden deze maand nog op in de Vooruit met hun eerste ep.

28/11: Workshop coffee Brewing @WAY Coffee Brewing

Workshop – Het examenseizoen sluipt stilletjes je leven binnen. Onvermijdelijk zal koffie dus weer een belangrijk deel van je leven vormen. Telkens naar Starbucks gaan kost je echter een flinke duit. Leer bij Charlene, de ‘Belgium Brewerscup Champion’, hoe je zelf verrukkelijke koffie kan zetten. In deze twee uur durende workshop leer je de perfecte tas Plunger, Aeropress en Pour Over koffie zetten.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen