The Schamper Times

Ga voor groen

Studentenvertegenwoordigers lijken vooral bezig met regeltjes en beleid, maar hun daden werpen wel degelijk concrete vruchten af voor arme studenten. Letterlijk! De Gentse Studentenraad steunt namelijk enkele 'groene' initiatieven die wat extra daglicht verdienen (insert mopje over fotosynthese). Het eerste initiatief in de schijnwerpers is Mizuna. Zij zorgen voor pakketten vol verse groenten en fruit die elke student wekelijks kan bestellen. Ben je na een maand de kant-en-klaarafdeling van de supermarkt al beu? Of wil je aan je mama bewijzen dat je effectief genoeg groentjes eet op kot? Dan loont het de moeite om eens een pakketje te bestellen. Ook de duurzame student kan niet verliezen, de groenten zijn immers allemaal biologisch, lokaal geproduceerd, vers en bovendien plastiekvrij verpakt.

Ga nog groener

Krijg je maar niet genoeg van die knapperige komkommers en sappige sla? Dan kan je nog een stapje verder gaan en zelf je groene vingers uit de mouwen steken bij StuJardin. Dit studenteninitiatief beheert twee moestuintjes, eentje op campus Coupure en eentje op de Sterre. Wekelijks komen deelnemende studenten samen om hun handen -alweer letterlijk- vuil te maken. En vrees niet, je hoeft ook helemaal geen bio-ingenieur te zijn om deel te nemen. Iedereen met een stijlvolle schort en een kriebel om in de aarde te wroeten is er welkom. Je leert er al doende en voor de liefhebbers zijn er allerhande activiteiten en workshops. Voor wie de nieuwsgierige mama écht versteld wil doen staan!

Ga niet in het rood

Niet enkel duurzaamheid verdient wat extra aandacht, maar ook het welbevinden van studenten. De Gentse Studentenraad lanceert dit jaar samen met Sensoa en de Directie Communicatie van onze universiteit een campagne tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag aan de UGent. Zij vinden het namelijk uiterst belangrijk dat elke student zich veilig voelt binnen diens vereniging, op feestjes of gewoon in de wandelgangen. In oktober was er al een workshop 'Hoe herken je grensoverschrijdend gedrag?'. Die was vooral bedoeld om presidiumleden wat bij te brengen over hoe ze het best omgaan met grensoverschrijdend gedrag binnen hun vereniging. Deze campagne, die binnenkort van start gaat, zal daarop voortborduren. Als deel van de campagne staat er ook een lezing op de agenda. Op 20 februari kan je gaan luisteren naar Liesbet Stevens, professor seksueel strafrecht, die je alles zal vertellen over 'legaal flirten'. Want zoveel wil de bezorgde mama dan ook weer niet weten.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen