Cultuuragenda

Film festival Japan Square

Studio Skoop, 20-24/03/2019

Filmfestival

Iedereen kent wel het steriotiepe beeld van Japan: het merk Superdry, Fukushima, dikke worstelaars met een vreemde pamper en sushi. Maar Japan heeft veel meer te bieden dan dat. Dat bewijst het Film festival Japan Square, dat dit jaar zijn tinnen jubileum viert. Op het programma staan tien films, elk van een verschillend genre, sommige voorafgegaan door een typisch Japanse maaltijd. Kortom: de ideale gelegenheid om je onder te dompelen in de cultuur van het land van de rijzende zon!

 

 

 

The Six Brandenburg Concertos, Anne Teresa De Keersmaeker

Vooruit, 20 & 21/3/19

Dans

Of je nu Beyoncé bent en dringend een idee nodig hebt voor een nieuwe clip, of gewoon geïnteresseerd bent in dans: deze voorstelling zal je zeker kunnen bekoren. Zestien dansers van verschillende generaties van Rosas, zoals het dansgezelschap van Anne Teresa De Keersmaeker genoemd wordt, voeren een choreografie uit op De Brandenburgse Concerten van Bach. Deze compositie wordt live gespeeld door het barokensemble B’Rock. Dans en muziek zullen hier dus versmelten tot een prachtig totaalspektakel.

 

Poetry Insight – rond de Grote Poëzieprijs 2019

Poëziecentrum, 28/03/2019

Lezing

Waar onze ogen de spiegel zijn van onze ziel, daar kan poëzie een foto vormen van deze ziel: ze leggen hem vast in beelden, gebruik makend van beeldspraak. In Poetry Insight - rond de Grote Poëzieprijs 2019 - wordt van deze foto’s der ziel genoten, maar er wordt ook een verdere analyse gemaakt. Daarvoor zal Christophe Vekeman onder andere een panelgesprek aangaan met recensenten en uitgevers. Want hoewel een beeld zo veel meer kan zeggen dan duizend woorden, de ziel blijft.

 

Iedereen is van de wereld

Masereel fonds, 29/03/2019

Anders dan de naam van dit evenement misschien doet vermoeden, heeft dit evenement maar weinig te maken met het hitnummer van The Scene, behalve het doel natuurlijk: migratie bespreekbaar maken. Nadat zes verschillende experten meer uitleg verschaffen over de beweegredenen van migratie, treedt de groep Marhaba op. Ze bestaan uit leden van verschillende nationaliteiten, en brengen liederen over migratie en klimaat met een vleugje liefde.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen