Waarom de toekomst voorspellen een kutidee is

De toekomst is een ontembaar beest: zodra je haar gaat voorspellen, zal ze weer veranderen. Dat is dan ook het onderwerp van deze tweewekelijkse column door de toekomstige Schamperredactie over de toekomstige tijd die in de toekomst al dan niet kan toekomen.

Udagut Kebdani Uvernag Colpaert

Wie de toekomst probeert te voorspellen, is eraan voor de moeite. Dit geldt voor de Madame Lenormands van onze wereld, voor de economen en al zéker voor een zekere Schamperredactie uit het jaar 2111, die dacht dat het een goed idee was om voor editie 1800 een hele editie vol satirische voorspellingen over de toekomstige editie 2400 te doen. Speciaal voor hen een advies van een mede-schamperredacteur uit het jaar 2157 (ja, het jaar waarin de voorgenoemde editie 2400 uitkomt): doe het niet, want het trekt op NIKS.

Ten eerste wil ik graag wijzen op het belachelijke idee dat we allemaal datapoeder zouden snuiven om door onze examens te raken zonder te leren. Niet alleen slaat dit compleet de bal mis over het gebruik van datapoeder, het impliceert ook dat cocaïne als studiedrug ooit passé zou zijn.

Ten tweede is er nog het idee dat wij andere sterrenstelsels zouden gekoloniseerd hebben. Met welk budget dan? Alsof de UGent geld genoeg heeft om willekeurig campussen in andere sterrenstelsels te zetten! Hoe zouden mensen daar dan geraken? Het circulatieplan in ons eigen zonnestelsel is al zo slecht, precies of het zou verder beter zijn!

Daarnaast wordt ook nog eens beweerd dat de Vlaamse staat (sponsored by Pepsi™️) (groots is haar glorie) plots zou geliberaliseerd worden, wat een onnozele praktijken uit de middeleeuwen zijn dat nu. Onze kapitalistische goden zouden zoiets nooit toestaan! De UGent zou op haar beurt terug een staatsbedrijf worden. Gaat het Paard Van Troje™ dan ten onder? Ondenkbare quatsch!

Tot slot wil ik graag nog even de stelling ontkrachten dat de aarde volledig overstroomd zou zijn en we dus allemaal verhuisd zijn naar andere planeten. Dit idee gaat wederom compleet voorbij aan de kracht van onze kapitalistische goden. Alsof die niet in staat zouden zijn om de klimaatveranderingen tegen te gaan! Iedereen met een beetje verstand had al in 2111 kunnen voorspellen dat we de intensiteit van de zon zouden aanpassen om het smelten van de poolkappen tegen te gaan.

Laat me tot slot nog twee extreem belangrijke adviezen meegeven aan de Schamperredactie uit 2111. Ten eerste: probeer niet te doen alsof je de toekomst kan voorspellen, jullie komen er enkel uit als amateurs. Ten tweede: zorg ervoor dat Shrek-Jan-Jacobs Van Cauwenberge nooit trouwt met prinses Prieeltje (Derde van haar naam, heerseres van Vlaanderen en Voogdin van de Orde Der Kulderzipkanen), dat zorgt enkel voor een hoop opstanden, moord en een vals gevoel van vrijheid onder het volk. Die Shrek-Jan-Jacobs is een notoir communist!

Zoals iedere twee weken, vele edele groeten en adviezen uit de toekomst,

De Schamperredactie van 2157

0
Gemiddeld: 4 (1 stem)

Reactie toevoegen