Cultuuragenda

Opening amigo

30/10, Stapelplein

Dat Gent de thuishaven is van menig hipstercafé staat buiten kijf en dat die cafés het vaak enorm goed doen, ook. Op 30 oktober opent in Gent het nieuwe café Amigo zijn deuren ter hoogte van Gent-Noord. Je kan er niet alleen drinken, nieuwe muziek ontdekken en dansen, maar het team van Amigo staat ook in de keuken voor je klaar. Nieuwsgierig? Kom het vanaf 30 oktober zelf ontdekken op het Stapelplein 31 in Gent!

Release Antler King

22/10, Handelsbeurs

Antler King is het geesteskind van Maarten Flamand en Esther Lybeert, die naast man en vrouw beiden professioneel muzikant zijn. Hoewel ze al ettelijke jaren filmische, psychedelische fluisterpop als duo brengen, klinken ze wel als een omvangrijkere band. Flamand op bas en gitaar en Lybeert op synths en drums. Hun nieuwe album Ten for a Bird stellen ze op 22 oktober voor in de Gentse Handelsbeurs.

Schrijf-ze-vrijdag

26/10, Overal in Vlaanderen

Het alom gekende concept schrijf-ze-vrijdag is de jaarlijkse actie van Amnesty International. Het doel? Zoveel mogelijk brieven schrijven om mensen die ten onrechte vastzitten of bedreigd worden te bevrijden. Omdat meer brieven meer aanzetten tot actie doet Amnesty daarom een oproep om aanwezig te zijn op de verschillende locaties waar het evenement doorgaat (worden nog gecommuniceerd).

Reveil 1 November

1/11, Begraafplaats Campo Santo en Westerbegraafplaats

REVEIL wil samen met jou op 1 november de begraafplaats van je gemeente even laten heropleven in een mooie gloed van muziek en hartverwarmende lokale levensverhalen. REVEIL tracht herinneringen in ere te houden, zonder taboes over leven of dood, en zonder politieke of levensbeschouwelijke inslag. Wat begon als één iemand die voor een overleden vriend liedjes op een kerkhof ging spelen, groeide al snel uit tot een concept over heel Vlaanderen. Meewerken of je verhaal vertellen? Mail het naar woord@reveil.org

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen