Wil jij ook in mijn decanenboekje schrijven?

Wat voor dieren zijn dat, decanen? Zijn het regenwormen, zijn het mythische vuurvogels of monarchistische doch activistische totalitaire leiders van een bijenkolonie? Je komt het te weten in ons decanenboekje. Drie nieuwe decanen, drie nieuwe vriendjes voor in ons boek.

Ann Buysse - Decaan Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen

Ann Buysse

Waarom zou iemand in godsnaam decaan willen worden?

"Je wordt ervoor gevraagd en er vervolgens van overtuigd. Toen ik gevraagd werd, was mijn eerste reactie dat ik veel liever Onderwijsdirecteur wou blijven. Decaan leek me niet half zo interessant en relevant. Ondertussen weet ik wel beter - personeelsbeleid ligt bijvoorbeeld in het hart van de taken van een decaan - en zo heb ik volop zin in beleid. Het is dan ook een fantastische opdracht."

Welke cadeautjes voor uw faculteit vraagt u aan de Sint?

"Aangezien onze faculteit uitzonderlijk flink is, vraag ik twee dingen aan de Sint. Een basisfinanciering voor alle onderzoekers zodat ze risicovol, creatief en innovatief onderzoek kunnen doen zonder daarvoor in onderlinge concurrentie te moeten treden. En lichte administratieve procedures voor iedereen. Geen papier meer, geen stempels, geen uitgeprinte pdf-jes die weer gescand moeten worden, geen nodeloze formulieren en dat soort zaken. Een eenvoudig, gebruiksvriendelijk, volledig digitaal systeem waar je alle info maar één keer moet in ingeven en alle info makkelijk in terugvindt."

Met welk dier zou u uzelf als decaan vergelijken?

"Ik heb het niet zo begrepen op het toeschrijven van menselijke eigenschappen aan dieren. Ik heb te veel bewondering voor dieren om er mezelf in te herkennen (dit statement wordt gevolgd door een lange uiteenzetting over waarom de rondworm ons respect verdient, die wij u erg respectloos zullen besparen, red.)."

Kunt u uw faculteit beschrijven in één muzieknummer en waarom kiest u precies voor dit nummer?

"Het korte antwoord is neen. Het minder flauwe antwoord zou Agree to Disagree (Sietta, red.) kunnen zijn. Psychologie, pedagogische wetenschappen, sociaal werk en de lerarenopleiding: het gaat allemaal om de mens. En dat is een ingewikkeld studieobject. Ik zeg vaak dat ik niet zou willen wakker worden in een wereld met maar één theorie om de hele mensheid te verklaren."

Met welke groep voelt u zich het meest verbonden: hippies, punkers of hipsters?

"Je hebt ondertussen wel door dat ik niet voor hokjes ga. Ik sympathiseer met de sociale revolutie van de hippies, de aandacht voor de autonomie van het individu bij punkers en de zoektocht naar authenticiteit van de hipsters."

Gita Deneckere - Decaan Faculteit Letteren en Wijsbegeerte

Gita Deneckere

Waarom zou iemand decaan willen worden?

"Ik denk echt en oprecht dat het decaanschap een van de meest veelzijdige en vervullende academische functies is, voor wie zich goed weet te omringen en uit de ivoren toren komt tenminste."

Welke cadeautjes voor uw faculteit vraagt u aan de Sint?

"Gezelschapsspelletjes."

Met welk dier zou u uzelf als decaan vergelijken en waarom?

"Met Queen Bee in een bijenkorf, ik wil alle leden van de faculteit in de best mogelijke omstandigheden laten werken."

Kunt u uw faculteit beschrijven in één muzieknummer en waarom kiest u precies voor dit nummer?

"The Times They Are A Changin' van Bob Dylan, niet alleen omwille van de voortrekkersrol van de Blandijn in de jaren '60, maar ook om lyrics als 'Come writers and critics/Who prophesize with your pen/And keep your eyes wide/The chance won’t come again'."

Waarmee irriteert u uw vrienden op feestjes als een echte vakidioot?

"Met mijn historisch gefundeerd pleidooi voor het behoud van de monarchie."

Met welke groep voelt u zich het meest verbonden: hippies, punkers of hipsters?

"Ik was 18 in 1982: met de punkbeweging. Maar ik had dus wel een toekomst, al zagen we die toen heel zwart in."

Isabel Van Driessche - Decaan Faculteit Wetenschappen

Isabel Van Driessche

Waarom zou iemand decaan willen worden?

"De job van uw leven, en dat meen ik, nu toch nog. Je kan met een team dingen opstarten en er zijn honderden personen waarmee je iets kan uitwerken. Je kan het werk van anderen faciliteren, die meerwaarde creëren geeft bijzonder veel voldoening. Bovendien leer je elke dag nieuwe mensen en hun verwezenlijkingen kennen, je deelt hun trots en je staat meer dan eens met verwondering te genieten van wat je ziet."

Welke cadeautjes voor uw faculteit vraagt u aan de Sint?

"Een grote doos met een goed uitgewerkt loopbaanbeleid voor ATP, WP en ZAP waar zowel de medewerkers als de promotoren van (onderzoeks)projecten zich in kunnen vinden. Welbevinden op het werk zal de ganse UGent ten goede komen. Hierdoor zal dat een cadeautje zijn waar we, mits goede uitwerking en opvolging, lang van kunnen genieten. Ik zal de inhoud met plezier inpakken in een pragmatische doos, met een grote strik van vertrouwen errond."

Met welk dier zou u uzelf als decaan vergelijken en waarom?

"Ik wil wel een mythische vuurvogel zijn. Ogen van edelstenen en vlammende veren ... klinkt goed, niet? Symbool voor het goede, herstel, verbinding en onsterfelijkheid. In de realistische wereld omgezet: ik streef graag naar optimalisatie door samenwerking, zal met openheid uitkijken naar samenwerking met bestuur, faculteiten en directies. In vuur en vlam voor de wetenschap en voor mijn job. Daar kan je van op aan!"

Kunt u uw faculteit beschrijven in één muzieknummer en waarom kiest u precies voor dit nummer?

"Ik zal er twee geven, als ik even mag:

Try (P!nk): 'Where there is a flame someone's bound to be get burned. But just because it burns doesn't mean you're gonna die. You gotta get up and try.' De Faculteit Wetenschappen is een faculteit met toponderzoekers, maar dat success komt niet vanzelf. P!nk is bovendien een en al enthousiasme en dat wens ik ook de volledige faculteit toe in alle ondernemingen.

With a little help from my friends. Alhoewel ik een grote Beatles-fan ben, vind ik de liveversie van Joe Cocker beter. Ik heb reeds veel geëngageerde studenten en medewerkers gevonden die instaan voor verschillende acties aan de faculteit. Het is een plezier proactieve inbreng te krijgen, samen met feedback en inzet. Ik hoop op dit elan verder te kunnen gaan en nog veel meer actieve UGent'ers te vinden voor samenwerking!"

Met welke groep voelt u zich het meest verbonden: hippies, punkers of hipsters?

"Hipsters, maar mensen die mij goed kennen zullen eens goed lachen met dit antwoord."

Waarmee irriteert u uw vrienden op feestjes als een echte vakidioot?

"Verhalen uit het labo, maar dat is alleen leuk als je er zelf bij was en chemie verstaat."

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen


Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 48705743 bytes) in /var/www/html/v2/public/sites/all/modules/browscap/import.inc on line 115