Cultuuragenda

Film Music & Sound Seminar – 16 oktober, Vooruit

Evenementen in overvloed tijdens Film Fest Gent, zo ook het Film Music & Sound Seminar dat doorgaat op 16 oktober in de Vooruit. Deze editie komen Carter Burwell, componist bekend van onder andere Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en Skip Lievsay, sounddesigner van Silence of the Lambs spreken over de artistieke samenwerking tussen regisseur, componist en sounddesigner. Beiden werkten ze al samen met de Coen brothersneed I say more? Tickets verkrijgbaar via www.filmfestival.be.

Opening tentoonstelling: 'De dames van de barok' – 19 oktober, MSK

Op vrijdagavond 19 oktober geeft het MSK de aftrap van een nieuwe tentoonstelling die zich concentreert op de rol van vrouwelijke kunstenaars in Italië tussen de late renaissance en de barok. Hoe verging het schilderessen in een wereld gedomineerd door mannen? Het MSK laat aan de hand van een vijftigtal werken zijn licht schijnen op een wereld die in het verleden vaak verborgen is gebleven en neemt je zo mee naar een keerpunt voor de vrouw in de kunstgeschiedenis. De tentoonstelling loopt van 20 oktober 2018 tot 20 januari 2019.

Jordan Mackampa – 10 oktober, Bar Mirwaar

Nog nooit van Jordan Mackampa gehoord? Deze singer-songwriter die in Kinshasa geboren werd en in Londen opgroeide zal je zeker kunnen bekoren als je fan bent van Lianne La Havas of Michael Kiwanuka. Zijn songs zijn voornamelijk door blues en soul geïnspireerd. Beluister alvast zijn single One In The Same als je benieuwd bent naar zijn in gospel gedrenkte stem. Als dat naar meer smaakt, kan je hem voor een klein prijsje in hoogsteigen persoon gaan bewonderen op 10 oktober in Bar Mirwaar. Tickets verkrijgbaar via Democrazy.

Shut up & write #10 – 21 oktober, Herberg Macharius

Schrijf je ook graag maar kom je er vaak niet aan toe? Geen nood, voor jou bestaat er zoiets als een schrijf-event voor niet-schrijvers. Het concept is zeer simpel: de deelnemers zetten zich aan een tafel, er wordt een timer gezet van een uur gedurende hetwelk er niet gesproken wordt, maar alleen geschreven. Na een uur mag iedereen opnieuw praten. Het is zeer vrijblijvend, niemand moet voorlezen en er is geen coaching voorzien, maar het geeft je wel de mogelijkheid om jezelf te verplichten de tijd te nemen om te schrijven.

Nog geen stemmen
cover: 

Reactie toevoegen