Cultuuragenda

Engel

28/09, Sphinx Cinema

FILM - De nieuwe film van Koen Mortier heet 'Engel' en vertelt het verhaal van een Senegalees hoertje wiens pad dat van een gevallen godenkind kruist. Het verhaal is - 'losjes' - gebaseerd op dat van wijlen Frank Vandenbroecke. Op 28 september komt de regisseur meekijken en alle ontevreden toeschouwers op hun bakkes slaan. U heeft echter niets te vrezen. Dimitri Verhulst vindt de film (bijna) zo goed als het boek en ook de jury op het Oostends filmfestival gaf hem eensluidend gelijk. Kijken die handel.

Lam Gods

Vanaf 28/09, NTGent

THEATER - NTGent trapt vrijdag 28 september het theaterseizoen af met Lam GodsMilo Rau wil het beroemde veelluik van de broertjes Van Eyck naar de 21e eeuw brengen. Hij doet dit aan de hand van alledaagse zielenroerselen, verteld door alledaagse Gentenaars. Rau is een notoir schenenschopper; naast Frank Focketyn wou hij aanvankelijk een ex-Syriëstrijder casten en een lammetje slachten op de scène. Kortom, cultureel verantwoorde reuring verzekerd en op het eind vinden ze De Rechtvaardige Rechters terug.

Big Next: Yellow Days

10/10, Charlatan

CONCERT - Hoe zou de liefdesbaby van Ray Charles en Mac DeMarco er uitzien? Waarschijnlijk een beetje zoals George van den BroeckYellow Days voor de vrienden. Rauw, hees en teder zette hij al zijn liefdesverdriet, angsten en depressies op muziek en dat lijkt aardig gelukt. Met zijn nieuwe single 'The Way Things Change' creëert hij naar eigen zeggen een 'new age of music'. Op 10 oktober komt de knaap zieltjes winnen en hartjes doen smelten op het podium van de Charlatan. Bref, allen daarheen!

Lanoye Inc.

26/09, De Krook

LITERATUUR - Het literair zondagskind, Tom Lanoye, viert veertig jaar schrijverschap en zijn zestigste verjaardag. Op 26 september brengt hij een ode aan het theatergenre in de Krook. Voor een luttele vijf euro krijg je er een gratis drankje bij en hoef je niet naar de Student Kick-Off. Mag het wat meer zijn? De expo 'En het vlees werd woord' belicht het grafisch aspect van Lanoye's werk. 'En het vlees werd woord' loopt tot en met 6 oktober in de Krook. Gratis godbetert, waar gaan we dat schrijven?

0
Gemiddeld: 5 (1 stem)

Reactie toevoegen