Gez(w)icht

Verscholen in een mengelmoes van stad en mens, zijn ze met veel: de gemeenschappen in Gent. Zonder verstarde begripsdefinities of hoogdravende identiteitsvragen wagen we hier een poging om hen een gezicht te geven.

Een trap naar beneden in Ketelvest vinden we Jeroen Lammertijn in Worlds' End Comics & Games. Van achter de balie, tussen de comics en de board games, beantwoordt hij met een glimlach onze vragen. 

Op of in welk Gents gebouw zou men u een ballade mogen brengen?

Het Gravensteen, de Middeleeuwen zijn een interesse van mij. We zitten hier ook wel een beetje in een middeleeuwse kelder.

Welk lied mag absoluut niet door de boxen gallen tijdens uw begrafenis?

(lacht) Niet? Iets van Justin Bieber of zo.

U bent (opnieuw) jong en u wilt wat: tot welke subcultuur bekeert u/uw vroegere zelf zich?

Amai, ik ben niet opgestaan met dat in mijn gedachten vanmorgen. Iets met muziek, metaldingen, of zoiets. 

Guilty pleasures bestaan niet: welke ietwat foute schijf doet uw dansbenen telkens onbeschaamd alle richtingen uitslaan?

Ik dans niet. Of ja, op de openingsdans van mijn trouw misschien wel. Dat is een beetje schaamtelijk, maar ik weet niet meer welk liedje dat is. Ik kan er echt niet op komen.

Met welke historische figuur zou u een onenightstand wel zien zitten?

Een historische figuur weet ik niet, maar een fictieve figuur wel: Liz Sherman. Dat is iemand uit 'B.P.R.D.', een zeer vurig personage, en behoorlijk letterlijk.

Tot stof zijt gij wedergekeerd: welke kunstenaar mag uw reïncarnatie onder handen nemen?

Mike Mignola, van dezelfde serie, dat is Hellboy. Ik vind dat een heel coole wereld en het is een fantastische tekenaar. 

Welke taal of welk dialect doet uw (al dan niet geschoren) snorharen trillen van opwinding? 

Duits! Vooral omdat het heel cool klinkt als je het roept of fluistert. Gewoon babbelend is daar niets speciaals aan, maar als je het kan roepen of fluisteren vind ik dat fantastisch.

Kim Jong-un en Trump zitten rond een tafel: welk boek deelt u uit / welke muziek legt u op / naar welke tentoonstelling sleurt u ze mee om de twee onrustige zielen met elkaar te verzoenen?

Ik zou ze het spelletje 'Triumph and Tragedy' laten spelen. Dat is voor drie spelers, dus ik zou dan de derde speler zijn. We moeten de wereld veroveren -  militair, economisch en diplomatiek. Als ze het dan kunnen doen, moeten ze het in het echt niet meer uitvoeren. Zo hebben ze het al eens in spelvorm gedaan en kunnen ze op hun gemak naar huis gaan.

Kwestie van het gat in onze cultuur te dichten: wie of wat wordt schromelijk onderbelicht?

Comics in het algemeen, hoewel het steeds populairder wordt, meer dan de superheldencomics die iedereen kent. 

Welk citaat zou uw autobiografie mogen inleiden?

Citaten, er zijn er zo veel, en ze zijn allemaal even slecht. Eén van mijn favoriete is: "Walk softly and carry a big gun." Dat is van 'Warhammer 40k'. 

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen