Moderator

Met de verandering van winter- naar zomeruur is het tussenseizoen definitief begonnen. Dit betekent dat je die mooie bontkraagjes enkel nog kan dragen om te vechten in de Overpoort. Hier: de do’s en don’ts voor de lente.

Don’t

Draag geen driekwartsbroeken. Ik weet dat dit voor de meesten van jullie basiskennis is, maar nog te vaak zie ik studenten rondlopen die opstonden met de gedachte: het is te warm voor mijn lange broek, maar te koud voor mijn korte, en ik heb een knoert van een pornoverslaving. Deze aanslag op de goede smaak is echter verboden, ook voor varianten van de driekwartsbroek. Zo is een exemplaar in jeans minstens even erg, en dat geldt ook voor de hipstervariant die zich uit in een te hoog opgerolde lange broek. Lookin' at you, Bent. 

Do

Kleed je als een ui. Niet dat je elke keer dat je iets uittrekt moet huilen; het punt is dat niet alleen je persoonlijkheid gelaagd moet zijn deze lente. Laat het shady deel van je kleerkast opgeborgen tot volgend jaar en haal wat lichtere kleuren boven, in meerdere laagjes. Op die manier kan je al een lichte blouse of T-shirt aan, maar zonder je te laten overvallen door het weer. Doe hierover een lichte gilet of trui aan en eventueel een vest met ronde schouders. Dan je kan al heel wat grillige situaties doorstaan.

Don’t

Bodywarmers zijn de driekwartsbroeken van de jassen. Geen verdere uitleg nodig.

Do

We weten dat je erg gehecht bent aan je dikke winterjas en warme schoenen die je zo veel maanden dapper bijstonden. Maar je weet zelf ook dat je je dan weer te pletter zal zweten wanneer je een voet in de Blandijn zet, waar ze evenmin besparen op verwarming als dat ze meedoen met het zomeruur. Een leren jas is ideaal omdat hij goed beschermt tegen wind en regen. Pas op voor het weer, maar wees ook niet te bang om een blote enkel of been te tonen. Aan je benen krijg je het minder koud dan aan je armen of torso, dus met een trui aan moet dat zeker lukken.

Don’t

Over vesten gesproken. Niemand kan ontkennen dat een K-Way en andere vormen van lichte regenvestjes een grote stap voorwaarts zijn inzake handige regenbescherming. Het is echter niet aan te raden dit toonbeeld van efficiëntie en modeonbewustzijn ten alle tijden te dragen. We weten allemaal hoe gemakkelijk het is een felgekleurd jasje aan te schieten als we snel de deur uit moeten. Doe het niet. Zeker niet als je datzelfde jasje gebruikt voor werkelijk elke buitenactiviteit.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen