Cultuuragenda

Matsuri

28 april 2018, Stadshal

FESTIVAL - Goed nieuws voor wie altijd al naar Japan wou trekken, maar het geld voor een vliegtuigticket niet kon ophoesten: op 28 april komt de Japanse cultuur naar de Gentenaars in plaats van andersom. Onder de stadshal is er Japanse livemuziek te horen, vinden er samoeraiperformances plaats en wordt er sushi en sake geserveerd dat het een lieve lust is. Trouwens ook het uitgelezen moment om eens die kraanvogels te leren vouwen.

DOKstart

2018 29 april 2018, DOK

DOK

OPENING - De winterslaap heeft lang genoeg geduurd, dachten de mensen van creatieve vrijhaven DOK, en dus openen ze binnenkort terug hun deuren. Om dat te vieren kan iedereen er op 29 april terecht om te ontbijten of te brunchen, te petanquen, een concert of twee mee te pikken en een hoop andere dingen te doen die een mens al eens gelukkig kunnen maken op een lentezondag. Daarnaast voorziet een resem permanente DOKbewoners doorlopend de meest uiteenlopende activiteiten, gaande van een vlooienmarkt en een plantenverkoop tot een 'slow bike race' en - voor mocht de brunch niet volstaan - een 'slakkentasting'.

Chelou, Shy Dog (Democrazy)

17 april 2018, NEST

Chelou

CONCERT - Echt bekend is de Engelse singer-songwriter Chelou nog niet, en dat zal zijn concert in NEST misschien enkel ten goede komen. De Brit, waar niemand blijkbaar echt een naam op kan plakken, maakt minimalistische indiepop die recht uit zijn slaapkamer afkomstig lijkt. Check zeker eens zijn clip van het nummer ‘Halfway to Nowhere’, die ondertussen al meer dan vijf miljoen keer bekeken werd op YouTube. Tickets zijn beschikbaar via Democrazy.

YOUnited9000: toonmoment

26/27 april 2018, Minnemeers

PODIUM - Gentse jongeren die experimenteren met dans, theater en muziek onder het goedkeurend oog van respectievelijk Tim Stevens, Giovanni Baudonck en Walid Ben Chickha. Dat is, bondig samengevat, wat het artistieke platform YOUnited9000 inhoudt. De atelierwerking van Victoria Deluxe is al aan haar vijfde seizoen toe, en het resultaat kan je op 26 en 27 april in Minnemeers aanschouwen. Tickets zijn te verkrijgen via NTGent.

 

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen