Moderator

Het is weer die tijd van het jaar: de kleerkastwissel. Een bekend fenomeen voor elke student met een te klein kot, een te kleine kleerkast of gewoonweg te veel kleren.

Winterjassen worden op zolder gehangen en luchtige lentekledij komt naar beneden. Benieuwd welke stuks je komend seizoen volgens menig modegoeroe best aan je collectie toevoegt? Zie hier welke vier looks opkomen en waar je de items in Gent kan vinden. 

Tip: kijk zeker wat dieper in die zolderkast; veel stuks zijn terug van weg geweest en vintage is hot!

Look 1: Klein tasje, grote persoonlijkheid.

De eerste look omvat het perfecte kleine tasje dat rond je pols slingert wanneer je schaamteloos de straten trotseert in een outfit met veel grandeur. Hoe groter het contrast, hoe beter. Het tasje is net groot genoeg om zowel je portemonnee als je sleutels, zonnebril en lievelingslippenbalsem in op te bergen. De grootsheid van je outfit wordt bepaald door de breedte van je schouders, de wijdte van je broek of de lengte van je jas. Dit contrast creëren is gewaagd, maar de grootste moeilijkheid bij het samenstellen van deze look schuilt in het vinden van dat tasje. Pas wanneer je een Harry Potter-gevoel bereikt en je een oneindig aantal items uit je tasje kan blijven toveren, weet je dat je missie geslaagd is.

Look 2: Fuck me.

Nadat feministe Germaine Greer in 1995 voor het eerst de term 'fuck-me-boots' gebruikte, groeide deze uit tot een begrip onder het brede publiek. Oorspronkelijk wees deze uitdrukking op het soort schoeisel dat door vrouwen werd gedragen met als hoofddoel mannen te behagen. Bij ons zijn ze vooral gekend als de witte leren botjes uit de jaren 90, meestal met een smalle hak. Komend seizoen zijn witte accessoires helemaal in en daarmee staat ook deze comeback vast. Foutloos en stijlvol combineren is de boodschap.

Look 3: Patchwork.

Patchwork of lapjeswerk is een methode om stof te maken. Vele kleine lapjes in verschillende kleuren worden hierbij aan elkaar genaaid. Nadat Diors Maria Grazia Chiuri afgelopen Paris Fashion Week haar nieuwste collectie voorstelde waarin kledingstukken, schoenen en tassen met patchwork bekleed waren, staat deze trend in de sterren geschreven.

Look 4: Stand-out sneakers.

Wie dacht dat het nu wel gedaan zou zijn met de terugkerende nineties trends, dacht fout. Wat al lang gevreesd werd, is nu werkelijkheid geworden: de kollossen van sneakers zijn terug. Het toppunt is dat de meerderheid hier zelfs mee akkoord gaat, iets waar vijf jaar geleden geen sprake van zou zijn geweest. Ligt het aan de ingenieuze ontwerpen van Raf Simons voor Adidas of was het toch Chanel die ons tijdens hun Pre-Fall 2015-collectie warm maakte voor deze trend? Eén ding is zeker: op de Buffalo’s moeten we nog even wachten, en dat is misschien maar best.

Bel alvast je oma, ga eens langs in de tweedehandswinkel of laat je eens goed gaan op de voorgestelde shoplocaties.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen