Cultuuragenda

ZWART - 1/3, Vooruit

BOEKVOORSTELLING – Tussen de aanzienlijke hoeveelheid boeken van de hand van blanke, Nederlandstalige schrijvers is op 1 februari een exemplaar verschenen dat daar compleet tegen ingaat. ‘Zwart’ bundelt fictie en non-fictie van twintig schrijvers met roots in Sierra Leone, Rwanda, Ethiopië en Burundi. Ze wonen, werken en schrijven nu in Vlaanderen of Nederland en vertellen elk hun eigen verhaal met als rode draad het diepgewortelde racisme dat nog steeds heerst. Onder meer auteurs Nozizwe Dube en Dalilla Hermans en samensteller Ebissé Rouw stellen u het boek voor. 

Doornroosje, de sprookjesmusical - 3/3 & 3/4, Capitole

MUSICAL – Voor hun allereerste sprookjesmusical heeft productiehuis Deep Bridge zijn krachten met die van ervaringsdeskundige Van Hoorne Entertainment samengebundeld. Samen hebben ze een musical gecreëerd voor alle leeftijden, gebracht door een zeer sterke Vlaamse cast. De hoofdrol is weggelegd voor niemand minder dan Tinne Oltmans. Zij wordt uiteraard wakker gekust door een knappe prins, vertolkt door Thomas Van Goethem. Niet onbelangrijk: voor de diehard fans is er de mogelijkheid om voor enkele euro’s meer zeer gegeerde prinsessenstoelen te reserveren!

UMM - 7/3, In De Ruimte

CONCERT – De Gentse band UMM viert het einde van hun EP-opnames en nodigt iedereen uit om mee te komen dansen. Ze beschrijven zichzelf als ‘experimentele pop met kiekevel’, wat op zijn minst veelbelovend klinkt. Aan de hand van een gulle hoeveelheid synthesizers en haarfijn afgemeten vocals betoveren ze het publiek een uur lang in zaal In De Ruimte. Zowel voor als na hun muzikale performance kan je je benen losgooien op de set van een voorlopig onbekende dj. 

De Krook jaar 001 - 10/3, De Krook en het Studentenplein

EVENEMENT – De Krook viert zijn eerste verjaardag en dat gaat gepaard met een hele waaier aan culturele toeters en bellen. Samen met haar partners IMEC, Universiteit Gent, Urgent.fm en Vormingplus vult de bibliotheek een dag met walks, talks en comedy. Enkele onderwerpen die aan bod komen zijn de toekomst van filmkijken, slimme technologie in huis en de vraag of robots de wereld zullen overnemen. Alle activiteiten zijn gratis, net als De Techpeditie, een expo vol games, virtual reality en 3D. Verder krijg je ook de kans om een blik te werpen op de toekomst in de pop-up 'Back to the Future'
 

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen