Mythes en masturberen: het vrouwelijke orgasme

Het monster van Loch Ness, ufo’s of de Yeti: sommigen krijgen ze nooit te zien, anderen weten zeer zeker dat ze bestaan. Hetzelfde geldt voor een andere mythe die nog sterker volhardt: het vrouwelijke orgasme.

Volgens Sensoa ervaart 90 procent van de mannen in Vlaanderen bijna altijd een orgasme tijdens de seks. Bij vrouwen is dat minder: slechts 48 procent. Verder ervaart 14,5 procent van hen gewoon nooit een orgasme tijdens de seks. Op hun eentje lukt het ook niet steeds. Volgens het Amerikaanse Kinsey Institute heeft iets meer dan 10 procent van de Amerikaanse vrouwen nog nooit een orgasme gehad. Er bestaat dus een grote orgasmekloof tussen de twee geslachten. Nochtans bestaat er voor beide een positief verband tussen orgasmes en seksuele tevredenheid.

Orgasmekloof

Als we verschillende bronnen nagaan, ervaren vrouwen onder meer clitorale, vaginale, cervicale, full body en G-spotorgasmes. Volgens Sensoa is het zelfs niet duidelijk of er wel een onderscheid kan gemaakt worden tussen een clitoraal en een vaginaal orgasme. Die eerste zouden we te danken hebben aan het meest mythische van de vrouwelijke organen: de clitoris. We durven ons wel eens lachend af te vragen of mannen die wel weten zitten, maar afgezien van het punt waar de kleine schaamlippen samenkomen, is voor velen het grootste deel van de clitoris effectief onbekend. Verborgen in het vrouwelijke lichaam zit een veel groter deel van de clitoris, die sommige vrouwen bij externe stimulatie tot een dieper, krachtiger orgasme kan leiden. 

Een tweede soort is het vaginale orgasme, dat je zou moeten bereiken door penetratie. Ondanks de overtuiging van vele mannen, komen vrouwen zelden klaar door enkel penetratie. Ten derde is er ook het G-spotorgasme. De G-spot zou je vinden door diep te reiken en je vingers opwaarts te krommen. Bijgevolg wordt die moeilijk gestimuleerd door een penis, tenzij de betreffende penis een wel erg interessante kromming maakt.

’t Zit in uwe kop

10 procent van de vrouwen zou dus op geen van deze drie magische plaatsen terechtkomen. In de documentaire ‘Sexology’ gaat actrice Gabrielle Anwar op zoek naar haar eerste orgasme. De tocht leidt haar langs seksexperts met verschillende visies op het onderwerp. Wat vooral ter sprake komt, is de mentale relatie die vrouwen met seks en hun eigen lichaam hebben. Therapeuten leggen haar uit dat vrouwen al vanaf hun jonge jaren worden aangeleerd dat seksuele energie iets slechts is. Daarbij komt dat zelfaanvaarding en dagelijkse afleidingen een uitdaging zijn. Als je er continu over nadenkt of je wel goed geschoren bent en je niet beter aan je thesis zou werken tijdens de seks of masturbatie,is 100 procent genieten van het moment allesbehalve een evidentie.

Erger nog is de gedachte dat je per se moet klaarkomen. Denk eens niet aan een roze olifant. Waaraan denk je? Juist, ja. Mindfulness is een aangeraden methode om je hierbij te helpen. Zo zou je kunnen je gedachten naar de aanrakingen en sensaties leiden en helemaal in het hier en nu zijn.

Als je op jezelf wel een hoogtepunt bereikt, maar het met een partner een moeilijkere beklimming wordt, dan kan het dat er een kink in de communicatiekabel zit. Hier kan het zo simpel zijn als een connectie creëren en gewoon vertellen wat je leuk vindt, maar wat als dat niet werkt? Gabrielle Anwar stelde ook die vraag aan haar reeks experten. Leg de verantwoordelijkheid niet volledig bij de ander en neem het heft in eigen handen. Verwacht niet zomaar dat hij exact weet wat te doen, maar steek tijdens de seks ook eens een handje - of vingertje - toe. En wat je ook doet, fake het niet, want dat kan de situatie gewoon erger maken.

Masturberen kan je leren

Voor sommigen is het daar beneden ook gewoon een doolhof, of hebben ze het nog nooit verkend. Laat je dan bij deze aanraden om jezelf nu te beginnen leren kennen. Je denkt nu vast: ik wou dat er een handleiding bestond voor masturbatie bij vrouwen. Goed nieuws in dat geval, want die bestaat. Vorig jaar verkondigde Emma Watson haar liefde voor de website OMGyes.com. Deze betaalwebsite ontstond uit een onderzoek bij 2000 vrouwen tussen 18 en 95 jaar. Je vindt er 62 expliciete filmpjes terug. Ze leggen, samen met grafieken en animaties, uit welke exacte vingerbewegingen je kan maken en welk percentage van de onderzochte vrouwen hiervan in extase raakt.

Als je vanaf nu dus wil kunnen masturberen zoals Emma Watson, dan kan dat voor een luttele 29 euro. Klinkt veel voor een studentenbudget, maar misschien is dat het wel waard om je stressniveau tijdens de blok naar beneden te krijgen. Je krijgt er ook elf touchfilmpjes bij, waar je met je eigen vingerwerk op een touchscreen kan testen of je vaardigheden de gemiddelde vrouw in extase kan brengen. Omdat het gebaseerd is op een breed gedragen onderzoek, ontdek je er ook niet eerder gecatalogeerde manieren om je clitoris te stimuleren. 

Wie luie vingers heeft, kan kiezen voor een motorisch aangedreven speeltje. Hiervoor gaan we op zoek in een vrouwvriendelijke ‘prikkelshop’, for research purposes, natuurlijk. Ook daar vermoeden de vrouwen die ons te woord staan dat er onder vrouwen misschien niet voldoende kennis bestaat over van hoe hun eigen lichaam werkt. Ze gaan zelfs zo ver dat ze claimen dat sommigen hun eigen clitoris niet weten te vinden. Voor wie die wel weet zitten, maar wanhopig op zoek is naar een orgasme, wordt meteen de Fontaine de Jouvence aangeraden. Het stimuleert de clitoris zonder rechtstreekse aanraking of vibraties met een soort blaas- en zuigkracht. Het claimt een 99 procent orgasmegarantie de verkoopster vermeldt dat ze de eerste vrouw die hier niet door klaarkomt, nog moet ontmoeten. Natuurlijk kan je er meer dan één seksspeeltje krijgen. Zo vind je er voor de clitoris onder andere nog het heftige konijntje Lapin Coquin, en voor de G-spot zijn er duovibrators die de nodige vingerbewegingen simuleren. Daarvan vielen niet alleen monden open, maar trokken ook de wenkbrauwen omhoog. 
 

0
Gemiddeld: 3 (2 stemmen)

Reactie toevoegen