Cultuuragenda

Blue Mondays with Han Solo
23/10, Bavet

COMEDY - Komende maand valt in Bavet niet enkel de geur van verse bolognaisesaus, maar ook een minimale vorm van cultuur op te snuiven. Om ervoor te zorgen dat de studenten de barre winterdagen zouden doorkomen, organiseert Bavet een heuse winter comedy tour. Voor de eerste editie van 'Bavet Blue Mondays' komt Han Solo langs met zijn nieuwe show ‘Jubilee’. Hierin blikt hij terug op zijn tien jaar als stand-up comedian. Vermits hij zich tijdens zijn vorige zaalshows als de eerste extreemrechtse komiek van Vlaanderen geprofileerd heeft, kan dat wel eens pittig worden!

Japanese Breakfast + Girl Ray
27/10, Nest

CONCERT – Na bijna een jaar touren door verscheidene continenten, strijkt Michelle Zauner met haar soloproject 'Japanese Breakfast' eindelijk neer in België. Hoewel op haar laatste plaat ‘Soft Sounds from another Planet’ veel liefdesdrama’s en zelfs verwijzingen naar trauma’s en angststoornissen staan, behoudt ze nu de ideale sfeer om urenlang op te zweven. De fantastische stem en ijzersterke sound zullen zich zonder twijfel vertalen in kippenvel en koude rillingen. De avond wordt aangevuld met de drie jongedames van het indiepoptrio Girl Ray.

Thrilling Shorts
31/10, Sphinx Cinema

FILM – Een topavond voor iedereen die al eens graag bloederige films van eigen bodem aanschouwt en Halloween bestempelt als dé feestdag van het jaar. Om deze heuglijke avond te vieren, zet Sphinx cinema een speciale vertoning op poten van een compilatie spannende Vlaamse kortfilms. Een jonge actrice, een meisje van twaalf en een doodgewone vader na de werkuren zijn enkele van de schijnbaar alledaagse personages die de revue passeren. Als kers op de taart zullen ook de makers van al dat moois van de partij zijn.

You Can’t Take It With You
2/11 en 3/11, LOD Studio

PERFORMANCE, DANS – In ons kleine Belgenlandje alleen al wordt ieder jaar zo’n 3,17 miljoen ton afval opgehaald. De Brussels-Canadese choreograaf Liz Kinoshita gaat met dit thema aan de slag. Door middel van klanken en repetitieve mantra’s benadrukt ze samen met drie performers ons ondeugdelijke gedrag. De vele snelle wissels in bewegingen herinneren ons eraan dat we in staat zijn om van de ene seconde op de andere alles om te gooien. Ons gedrag is aanpasbaar; minder afval en meer duurzaamheid zijn geen dromen, maar keuzes die we zelf in de hand hebben.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen