Gez(w)icht

Verscholen in een mengelmoes van stad en mens, zijn ze met vele: de gemeenschappen in Gent. Zonder verstarde begripsdefinities en hoogdravende identiteitsvragen wagen we hier een poging om hun een gezicht te geven. 

Betty Beyne, salesmanager van IKEA Gent - en zo ook meteen medeverantwoordelijk voor de heuse IKEA-kot-community - laat ons in haar culturele ziel kijken. 

Op of in welk Gents gebouw zou men u een ballade mogen brengen?

Boven op de nieuwe Krook. Ik vind het een heel mooi en avontuurlijk gebouw, dat me wat doet denken aan een grote ijsschots midden in de stad.

Welk lied mag absoluut niet door de boxen schallen tijdens uw begrafenis?

'Sad Song' van Lou Reed. Het leven is te kort om triestige dingen op te zetten, dus op dat moment wil ik zeker geen triestig nummer horen.

U bent (terug) jong en u wilt wat: tot welke subcultuur bekeert uw vroegere zelf zich?

Flower power! Vrijheid blijheid! Alles kan en mag. 

Guilty pleasures bestaan niet: welke ietwat foute schijf doet uw dansbenen telkens onbeschaamd alle richtingen uitslaan?

'Eisbär' van Oomph!

Met welke historische figuur zou u een onenightstand wel zien zitten?

Ik vind Caravaggio een fascinerende schilder, wiens passie telkens van zijn schilderijen spat. Hij heeft het niet zo lang uitgehouden omdat hij leefde aan een supersonische snelheid en met een ontembare gulzigheid. Spannend!

Tot stof zijt gij wedergekeerd: welke kunstenaar mag uw reïncarnatie onder handen nemen?

De kracht van de verbeelding die je bij René Magritte terugvindt, spreekt me heel erg aan: niets is wat het lijkt en alles kan iets anders zijn. Heerlijk om te dromen over hoe je er zou kunnen uitzien in een wereld waar die verbeelding baas wordt over de realiteit.

Welke taal of welk dialect doet stiekem uw (al dan niet geschoren) snorharen trillen van opwinding?

Spaans.

Kim Jong-un en Trump zitten rond een tafel: welk boek deelt u uit / welke muziek legt u op / naar welke tentoonstelling sleurt u ze mee om de twee onrustige zielen met elkaar te verzoenen?

'Hello Earth' van Kate Bush is voor mij een ode aan onze tere aardbol, waarvan we pas te laat zullen beseffen dat we hem aan het verpesten zijn.

Kwestie van het gat in onze cultuur te dichten: wie of wat wordt schromelijk onderbelicht?

De onweerstaanbare keelklankmuziek van Huun-huur-tu. Apart en heel impressionant.

"De keelklankmuziek van Huun-huur-tu wordt schromelijk onderbelicht"

Welk citaat zou uw autobiografie mogen inleiden?

Het volgende van Katharine Hepburn: "If you obey all the rules, you miss all the fun".

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen