Cultuuragenda

 

Radio Vinci Park - 27/09 tot 28/09, Opel garage (Brugsepoortstraat 17)

PERFORMANCE - Regisseurs hebben altijd al een fascinatie gehad voor de onmogelijke liefde, van 'Romeo en Julia' tot 'Bee Movie'. In zijn nieuwe voorstelling gaat regisseur Théo Mercier nog een stapje verder met dit idee. 'Radio Vinci Park' is een performance die het verhaal vertelt van een onmogelijke liefde tussen een danser en een motor. Dit onconventionele liefdesverhaal, sterk geïnspireerd door 'Crash' van David Cronenberg, is een ode aan de flamenco, stierengevechten en Mexicaanse folklore. Zeker een aanrader voor wie eens een minder klassieke voorstelling wil bekijken.

All Eyes On Hip Hop - 29/09/17, Vooruit Concertzaal

CONCERT - Voor wie deze vrijdag wenst te bekomen van zijn of haar eerste week hard werken is er goed nieuws: 'All Eyes On Hip Hop' keert terug naar de Vooruit. De avond wordt ingeluid door de Amerikaanse producer en dj The Alchemist, gewoonlijk de officiële dj van Eminem, maar voor één avond de officiële dj van Gent. Hij wordt bijgestaan door Mixmonster Menno, Azer en SNS. Niet te missen voor wie houdt van hiphop, goede muziek of een leuke sfeer.

Cicero - 9/10, 16/10 en 23/10, Tinnenpot 

THEATER - We horen steeds vaker dat de hedendaagse democratie een crisis meemaakt. Schandalen en populisme domineren ons politieke landschap dan ook als nooit tevoren. In de rol van Cicero neemt Guido Vanderauwera ons terug mee naar een andere democratie die door schandalen en populisme geteisterd wordt en werpt zo een wel erg oud licht op onze hedendaagse problemen. In deze moderne interpretatie van 'De Catilinarische Redevoeringen' worden we in aanraking gebracht met een menselijkere versie van Cicero en zijn wereldberoemde ideeën.

Le Chicon - 4/10 en 6/10, NTGent Arca

THEATER - Sommige dingen laten we het best achter ons, andere dingen houden we dan weer het best bij. Maar wat laten we achter, en wat nemen we mee? Deze filosofische stelling vormt de basis van 'Le Chicon', een monoloog gebracht door acteur en regisseur Maxime Waladi. Op een vloer bezaaid met witloofkroppen en durumtarwe onderneemt hij een persoonlijke queeste om te achterhalen wie hij in een steeds complexer wordende cultuur kan zijn. Waladi heeft het over identiteit, cultuur en opgroeien. Een eerlijke monoloog die aanspoort tot denken.

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen