Jazz in 't Park

Jazzfestivals hoeven niet duur te zijn. Stad Gent biedt u voor de 24ste editie een sfeervolle nazomer aan met vier dagen van gratis optredens in het Zuidpark.  

 

 

Vooruitblikken naar 1 september, het doet misschien nog nare herinneringen opborrelen voor wie net uit het middelbaar komt. Maar voor de muziekliefhebber betekent het telkens een mooie selectie van de betere Belgische jazz en diens subgenres, steevast in een ongedwongen sfeer. Scholieren worden echter ook uitgenodigd om op hun eerste schooldag langs te komen met hun boeken, die ze gratis kunnen laten kaften. Om het al helemaal kindvriendelijk te maken is er dit jaar zelfs een afgebakende speelzone.

 

De toekomst voor de jazz ligt bij de jongeren. We zien in de vroege uurtjes van het programma dan ook veel jonge mensen, maar ook enkele gevestigde namen zijn van de partij. Zo brengt Bart Maris op 3 september een tribute aan het overleden horecamonument Paul Feyaerts, bezieler van het Damberd Café en drijvende kracht achter de Gentse jazzscene.

Jazz in’ t Park is nooit enkel klassieke swing. 31 augustus wordt afgesloten door Orchestra Exotica, waarbij je zoals de naam al doet vermoeden variërende en kleurrijke invloeden kan horen. De 10-koppige band Black Mango, met leden uit onder andere Brussels Jazz Orchestra en Flat Earth Society, zal de dag daarna voor een feest in het park zorgen, nadat de Gentse zangeres Ingrid Nomad haar debuutalbum zal voorgesteld hebben met de gerenommeerde bassist Sal La Rocca. Op zaterdagavond kan je dan weer de hiphop van DJ Grazzhoppa in samenwerking zien met zijn echtgenote, de Amerikaanse zangeres Monique Harcum.

 

 

 

 

Klik hier voor het volledige programma!

Nog geen stemmen

Reactie toevoegen